Onderwijsvakbeurs IPON 2020, Woensdag 5 & Donderdag 6 februari Jaarbeurs Utrecht

24.01.20

De docent van nu staat voor vele nieuwe uitdagingen. Wat is er nieuw, hoe blijf ik bij, hoe gaat onze school om met mediawijsheid, privacy, digitale leermiddelen, analytic learning....Kortom: het is belangrijk dat je als onderwijsprofessional op de hoogte blijft. Leer van je collega's, luister naar praktische en succesvolle cases van andere scholen of professionele dienstverleners.

De tiende editie van de IPON staat in volledig in het teken van kennisdelen. Met meer 144 kennissessie, 120 onderwijstoeleveranciers, speciale pleinen (leermiddelen, startup, klas van de toekomst) en specifieke deelcongressen (Expertise Summit, Gewoon Speciaal) en de bijna 7.000 bezoekers beloofd het evenement voor en door het onderwijs weer een spektakel te gaan worden.

Kijk voor meer informatie of registreer je voor een (gratis) bezoek op www.ipon.nl
Deel bericht
(advertentie)

Limburgs Voortgezet Onderwijs getroffen door ransomware

20.02.20
De stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) is gisteren getroffen door ransomware, waardoor 26.000 leerlingen en 2800 medewerkers geen gebruik van computers kunnen maken. Dat laat de stichting, die 23 scholen beheert, via de eigen website weten.
Deel bericht

Smartwatches voor leerlingen in het speciaal onderwijs: een goed plan?

19.02.20
In deze podcast-aflevering staat de smartwatch in het speciaal onderwijs centraal. Centrale vraag: Is het een goed idee om leerlingen met een gedragsstoornis en/of psychische problematiek een smartwatch te laten dragen die hun fysieke toestand (zoals hartslag en bloeddruk) monitort? Zo ja, is dit et...
Deel bericht

Grootste ICT-onderwijsproject van Nederland in Groningen

18.02.20
Het eerste jaar van het grootste onderwijsproject in Nederland op het gebied van digitale geletterdheid is geslaagd. Dit project biedt scholen een belangrijke aanvulling op hun onderwijsprogramma, met als resultaat toekomstbestendig onderwijs. Vanwege het schaalniveau is het een uniek project in Nederland, want op deze manier kan een digitaal geletterde samenleving ontstaan.
Deel bericht

Digitale zelfverdediging – de winst sluipt onze online leefwereld binnen

14.02.20
Op #SID2020 werd nieuw lesmateriaal en een digitale fatsoensonderzoek gepresenteerd. Hierin wordt volledig op de gebruiker gericht, valt Daniël Lechner op.
Deel bericht

Bomberbot. Pilot lesprogramma digitale geletterdheid voor groep 1 t/m 8

13.02.20
Ontwikkel digitale vaardigheden als computational thinking, mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Deelname aan de pilot is gratis.
Deel bericht

Veiliger internet met ‘De InternetHelden’

11.02.20
Op 11 februari is het Safer Internet Day. Dit jaar wordt er een nieuw programma gelanceerd voor scholen en ouders: 'De InternetHelden', over veilig internet en digitaal burgerschap. Onder andere bestaande uit een lespakket voor scholen, ouderavonden, en een toolkit voor ouders.
Deel bericht

Kabinet wil Kijkwijzer voor YouTube-kanalen verplichten

11.02.20
De Kijkwijzer moet ingezet worden bij filmpjes van YouTubers en vloggers, vindt het kabinet. Bij video's op grote Nederlandse YouTube-kanalen moet in één oogopslag te zien zijn of er geweld, drugs, seks of grof taalgebruik in zit. Verder moet met icoontjes duidelijk worden gemaakt voor welke leeftijd de inhoud geschikt is.
Deel bericht

Wat doe jij op Safer Internet Day? #SID2020 tips uit het netwerk

10.02.20
Dinsdag 11 februari = Safer Internet Day! Dé jaarlijkse dag die draait om leuk en veilig internetgebruik door kinderen en jongeren. Wat doe jij? Het bericht Wat doe jij op Safer Internet Day?
Deel bericht

Brexit een feit: dit zijn de mogelijke gevolgen voor uw school

10.02.20
Heeft uw school leveranciers uit het Verenigd Koninkrijk? Dan moet u mogelijk nieuwe afspraken maken over het uitwisselen van (persoons)gegevens. In dit artikel leest u er meer over.
Deel bericht

Het onderwijs digitaliseert, maar einde van het fysieke boek is nog niet in zicht

10.02.20
De tijd van de loodzware boekenpakketten voor het voortgezet onderwijs is geweest. En dus moet schoolboekengigant de bakens verzetten. ‘We willen een educatieve dienstverlener worden’, zegt interim-directeur Natascha van Nieuwenburg.
Deel bericht

Blog | De enige trend op IPON 2020

08.02.20
Erg veel nieuws was er niet onder de zon op IPON 2020. Dat is niet erg. De stormachtige jaren zijn voorbij. Het is niet alle dagen feest. De enige werkelijke trend die ik er kon ontdekken beviel zeer. Het was de aanwezigheid van veel expresso-machines bij de standhouders. Gratis cappucc...
Deel bericht

Bitefile: De kansen en risico’s van gamen op een rij

07.02.20
Veel mensen denken dat gamen een negatieve invloed heeft op kinderen. Bitescience zet de risico's én kansen op een rij, op basis van wetenschappelijk onderzoek.
Deel bericht

Tjeerd was al leraar van het jaar en valt nu opnieuw in de prijzen met podcasts als leermethode

06.02.20
Ruim twee jaar geleden werd hij al uitgeroepen tot Leraar van het Jaar en woensdag kreeg Tjeerd van den Elsen weer een landelijke onderscheiding. De onderwijsvernieuwer uit Best won een award, omdat hij volgens de jury als geen ander podcasts als nieuwe leermethode in het basisonderwijs onder de aandacht weet te brengen.
Deel bericht

Alles over chatbots in het onderwijs

06.02.20
Chatbots in het onderwijs: hoe werken ze, wat voor soorten zijn er en hoe kunnen ze helpen in de onderwijspraktijk? Lees in dit artikel alles over chatbots.
Deel bericht

IPON 2020 geopend

05.02.20
Woensdag 5 en donderdag 6 februari is het in de Jaarbeurs Utrecht tijd voor IPON 2020. Ook op de tiende editie van dit twee jaarlijkse event voor het onderwijs wordt volop aandacht besteed aan innovatie en ICT.
Deel bericht

E-learning Wizard en Edutrainers: samen sterker voor het onderwijs

04.02.20
Op de IPON 2020 maken E-learning Wizard en Edutrainers hun samenwerking bekend. Samen bieden zij scholen/besturen een compleet pakket e-learningcursussen voor nascholing. Leraren kunnen nu naast hun pedagogisch-didactische vaardigheden ook hun ICT-bekwaamheid vergroten en verbeteren in een eigen online academie.
Deel bericht

Ict-monitor mbo 2019: het realiseren van ict-ambities

30.01.20
Het realiseren van ict-ambities in het mbo: hoe staan mbo-instellingen er op dit moment voor? 51 mbo-instellingen deden mee aan het onderzoek van Kennisnet en saMBO-ICT. De bevindingen van dit onderzoek leest u in het rapport ‘Ict-monitor mbo 2019’. Conclusie: de instellingen maken flinke stappe...
Deel bericht

Eén docent geeft les aan leerlingen op drie locaties tegelijk: ‘Dit is uniek’

29.01.20
Je hand opsteken, iets opschrijven of toelichten aan de docent, terwijl die kilometers verderop zit en álles ziet en hoort. Het lijkt iets uit een futuristische film, maar sinds vandaag kan dat op de drie middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen.
Deel bericht

Drie eTwinning prijzen uitgereikt

25.01.20
Op 22 januari reikte Nuffic-directeur Freddy Weima namens eTwinning drie prijzen uit aan de beste internationale eTwinning-projecten van het afgelopen jaar. De winnaars hebben Europese samenwerkingsprojecten opgezet voor leerlingen over verschillende thema’s, zoals recycling, de Europese verkiezin...
Deel bericht

Social media in Nederland 2020: Tiktok het domein van kinderen, uittocht jongeren op Facebook

25.01.20
Social media worden onveranderd veel gebruikt door Nederlanders. Liefst 96 procent is actief op social media. WhatsApp blijft het meest belangrijke sociale medium. Instagram en YouTube zijn de grootste stijgers. De uittocht van jongeren op Facebook zet verder door, slechts de helft van de jongeren is er nog actief.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)