E-learning Wizard en Edutrainers: samen sterker voor het onderwijs

04.02.20

Op de IPON 2020 maken E-learning Wizard en Edutrainers hun samenwerking bekend. Samen bieden zij scholen/besturen een compleet pakket e-learningcursussen voor nascholing. Leraren kunnen nu naast hun pedagogisch-didactische vaardigheden ook hun ICT-bekwaamheid vergroten en verbeteren in een eigen online academie.

Compleet pakket nascholing via e-learning
E-learning Wizard (bekend van de Lerarenacademie) is in Nederland de grootste aanbieder in het PO van nascholing via e-learning. E-learning Wizard is gespecialiseerd in online cursussen voor leraren op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden en passend onderwijs en heeft daarnaast een aanbod van specifieke e-learning voor ib’ers en schoolleiders.

Klaas Bellinga (directeur E-learning Wizard): ‘Voor al meer dan 60 besturen hebben wij een eigen online academie ingericht waar zij naast onze e-learningcursussen ook hun eigen nascholing (in de vorm van bijeenkomsten) aanbieden. Onze kracht ligt in het primaire proces: de kwaliteit van het onderwijs, het lesgeven. We signaleren echter ook een vraag naar scholing op het gebied van digitale vaardigheden. In Edutrainers hebben we een partner gevonden die met korte en praktische leerblokken leraren een persoonlijke leerroute biedt om hun ICT-bekwaamheid te ontwikkelen. Scholen en besturen kunnen met de Lerarenacademie al vanaf 75 euro per deelnemer per jaar een complete eigen online academie voor nascholing inrichten.'

Digitale geletterdheid voor leraren
Laura Walter-Goudsmit (directeur Edutrainers): ‘Bij Edutrainers geloven we in de kracht van specialisme en samenwerking. E-learning Wizard richt voor schoolbesturen in heel Nederland online academies in en biedt uitstekende e-learning aan. Door onze expertise en krachten te bundelen bieden we nu samen de mogelijkheid medewerkers via e-learning te professionaliseren op élk gebied. Alle scholing op één plek.’

Edutrainers laat scholen graag kennismaken met de verschillende leerlijnen (AVG, Microsoft en Google) en leerblokken van de Edutrainers Academy waarmee leraren hun digitale vaardigheden volgens de laatste Europese standaarden kunnen bijspijkeren. De onderwerpen sluiten aan bij de dagelijkse lespraktijk en zijn altijd up-to-date.

Bewezen in de praktijk
De samenwerking tussen E-learning Wizard en Edutrainers heeft zich in de praktijk al bewezen. Een groot schoolbestuur in Limburg biedt sinds dit schooljaar de leerblokken van Edutrainers aan in de eigen academie die is ingericht door E-learning Wizard. Zo ontstond het idee om vanaf 2020 alle scholen in Nederland dit complete pakket online nascholing aan te bieden.

Samen sterker voor het onderwijs
Bestaande klanten van E-learning Wizard krijgen een aantal scans en leerblokken aangeboden ter ere van de samenwerking en kunnen dat desgewenst aanvullen met een aantal pluspakketten van Edutrainers.
Laura Walter-Goudsmit: ‘We kijken er naar uit om de academies van E-learning Wizard-klanten te verrijken met ons aanbod digitale vaardigheden, zodat leraren op hun beurt deze vaardigheden kunnen ontwikkelen bij hun leerlingen.’
Deel bericht
(advertentie)

Digitale zelfverdediging – de winst sluipt onze online leefwereld binnen

14.02.20
Op #SID2020 werd nieuw lesmateriaal en een digitale fatsoensonderzoek gepresenteerd. Hierin wordt volledig op de gebruiker gericht, valt Daniël Lechner op.
Deel bericht

Bomberbot. Pilot lesprogramma digitale geletterdheid voor groep 1 t/m 8

13.02.20
Ontwikkel digitale vaardigheden als computational thinking, mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Deelname aan de pilot is gratis.
Deel bericht

Veiliger internet met ‘De InternetHelden’

11.02.20
Op 11 februari is het Safer Internet Day. Dit jaar wordt er een nieuw programma gelanceerd voor scholen en ouders: 'De InternetHelden', over veilig internet en digitaal burgerschap. Onder andere bestaande uit een lespakket voor scholen, ouderavonden, en een toolkit voor ouders.
Deel bericht

Kabinet wil Kijkwijzer voor YouTube-kanalen verplichten

11.02.20
De Kijkwijzer moet ingezet worden bij filmpjes van YouTubers en vloggers, vindt het kabinet. Bij video's op grote Nederlandse YouTube-kanalen moet in één oogopslag te zien zijn of er geweld, drugs, seks of grof taalgebruik in zit. Verder moet met icoontjes duidelijk worden gemaakt voor welke leeftijd de inhoud geschikt is.
Deel bericht

Wat doe jij op Safer Internet Day? #SID2020 tips uit het netwerk

10.02.20
Dinsdag 11 februari = Safer Internet Day! Dé jaarlijkse dag die draait om leuk en veilig internetgebruik door kinderen en jongeren. Wat doe jij? Het bericht Wat doe jij op Safer Internet Day?
Deel bericht

Brexit een feit: dit zijn de mogelijke gevolgen voor uw school

10.02.20
Heeft uw school leveranciers uit het Verenigd Koninkrijk? Dan moet u mogelijk nieuwe afspraken maken over het uitwisselen van (persoons)gegevens. In dit artikel leest u er meer over.
Deel bericht

Het onderwijs digitaliseert, maar einde van het fysieke boek is nog niet in zicht

10.02.20
De tijd van de loodzware boekenpakketten voor het voortgezet onderwijs is geweest. En dus moet schoolboekengigant de bakens verzetten. ‘We willen een educatieve dienstverlener worden’, zegt interim-directeur Natascha van Nieuwenburg.
Deel bericht

Blog | De enige trend op IPON 2020

08.02.20
Erg veel nieuws was er niet onder de zon op IPON 2020. Dat is niet erg. De stormachtige jaren zijn voorbij. Het is niet alle dagen feest. De enige werkelijke trend die ik er kon ontdekken beviel zeer. Het was de aanwezigheid van veel expresso-machines bij de standhouders. Gratis cappucc...
Deel bericht

Bitefile: De kansen en risico’s van gamen op een rij

07.02.20
Veel mensen denken dat gamen een negatieve invloed heeft op kinderen. Bitescience zet de risico's én kansen op een rij, op basis van wetenschappelijk onderzoek.
Deel bericht

Tjeerd was al leraar van het jaar en valt nu opnieuw in de prijzen met podcasts als leermethode

06.02.20
Ruim twee jaar geleden werd hij al uitgeroepen tot Leraar van het Jaar en woensdag kreeg Tjeerd van den Elsen weer een landelijke onderscheiding. De onderwijsvernieuwer uit Best won een award, omdat hij volgens de jury als geen ander podcasts als nieuwe leermethode in het basisonderwijs onder de aandacht weet te brengen.
Deel bericht

Alles over chatbots in het onderwijs

06.02.20
Chatbots in het onderwijs: hoe werken ze, wat voor soorten zijn er en hoe kunnen ze helpen in de onderwijspraktijk? Lees in dit artikel alles over chatbots.
Deel bericht

IPON 2020 geopend

05.02.20
Woensdag 5 en donderdag 6 februari is het in de Jaarbeurs Utrecht tijd voor IPON 2020. Ook op de tiende editie van dit twee jaarlijkse event voor het onderwijs wordt volop aandacht besteed aan innovatie en ICT.
Deel bericht

Ict-monitor mbo 2019: het realiseren van ict-ambities

30.01.20
Het realiseren van ict-ambities in het mbo: hoe staan mbo-instellingen er op dit moment voor? 51 mbo-instellingen deden mee aan het onderzoek van Kennisnet en saMBO-ICT. De bevindingen van dit onderzoek leest u in het rapport ‘Ict-monitor mbo 2019’. Conclusie: de instellingen maken flinke stappe...
Deel bericht

Eén docent geeft les aan leerlingen op drie locaties tegelijk: ‘Dit is uniek’

29.01.20
Je hand opsteken, iets opschrijven of toelichten aan de docent, terwijl die kilometers verderop zit en álles ziet en hoort. Het lijkt iets uit een futuristische film, maar sinds vandaag kan dat op de drie middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen.
Deel bericht

Drie eTwinning prijzen uitgereikt

25.01.20
Op 22 januari reikte Nuffic-directeur Freddy Weima namens eTwinning drie prijzen uit aan de beste internationale eTwinning-projecten van het afgelopen jaar. De winnaars hebben Europese samenwerkingsprojecten opgezet voor leerlingen over verschillende thema’s, zoals recycling, de Europese verkiezin...
Deel bericht

Social media in Nederland 2020: Tiktok het domein van kinderen, uittocht jongeren op Facebook

25.01.20
Social media worden onveranderd veel gebruikt door Nederlanders. Liefst 96 procent is actief op social media. WhatsApp blijft het meest belangrijke sociale medium. Instagram en YouTube zijn de grootste stijgers. De uittocht van jongeren op Facebook zet verder door, slechts de helft van de jongeren is er nog actief.
Deel bericht

Onderwijsvakbeurs IPON 2020, Woensdag 5 & Donderdag 6 februari Jaarbeurs Utrecht

24.01.20
De docent van nu staat voor vele nieuwe uitdagingen. Wat is er nieuw, hoe blijf ik bij, hoe gaat onze school om met mediawijsheid, privacy, digitale leermiddelen, analytic learning....Kortom: het is belangrijk dat je als onderwijsprofessional op de hoogte blijft. Leer van je collega's, luister naar praktische en succesvolle cases van andere scholen of professionele dienstverleners.
Deel bericht

'Universiteit Maastricht moest hackers betalen om gegevens te redden'

24.01.20
De Universiteit Maastricht heeft de hackers die zijn netwerk hadden gegijzeld betaald om te voorkomen grote hoeveelheden onderzoeksgegevens zouden verdwijnen.
Deel bericht

Dit was OnderwijsInzicht 2020

22.01.20
Anders organiseren met ict. Met dat doel kwamen ruim 700 bezoekers op 17 januari 2020 naar de Jaarbeurs in Utrecht voor het congres OnderwijsInzicht dat Kennisnet, de PO-Raad en VO-raad, in samenwerking met SIVON, organiseerden. In dit artikel leest u meer over OnderwijsInzicht.
Deel bericht

Cyberpesten?! Wat je niet ziet bestaat niet!

18.01.20
Bij cyberpesten kunnen pesters en gepesten in uw klas zitten zonder dat u het in de gaten heeft. Alles speelt zich online af en ook na schooltijd kan het pesten gewoon doorgaan! Durven zeggen wat er (online) gebeurt is niet altijd makkelijk. Respect Education Foundation heeft lesmateriaal ontwikkeld voor zowel het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)