Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve

14.01.22

Persbericht - Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve. Maar waarom eigenlijk? "De naam Muiswerk past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten worden bediend met touchscreens," vertelt Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Kurve. "Daarom zochten we naar een nieuwe naam.

De naam Kurve verwijst naar de individuele leercurve die leerlingen in onze leermiddelen volgen. En de pay off 'innovatieve makers van online leermiddelen' sluit aan bij wie wij zijn."

Leerlingen en studenten slim laten groeien in rekenen en talen, blijft de missie van Kurve. Daarbij zorgt slimme techniek ervoor dat iedereen zijn eigen leercurve volgt in de leermiddelen Numo, Flexi en Muiswerk Online. Met de naam Kurve heeft de organisatie een nieuwe huisstijl gekregen. Maar de leermiddelen houden hun vertrouwde jas.

Behoud het goede
Muiswerk Educatief is altijd een bloeiende organisatie geweest. "Dat succes schrijf ik toe aan de drie prioriteiten die wij ons stelden en blijven stellen nu wij Kurve heten," aldus Van Tongeren. "Die prioriteiten zijn:

1. Onze online leermiddelen moeten altijd werken.
2. Wie belt naar Service & Support, krijgt meteen een medewerker aan de lijn.
3. Wij maken onze leermiddelen helemaal zelf. Dat geldt voor de technische, ICT-kant, maar ook voor de instructie en oefeningen in de programma's. Die worden gemaakt door onderwijskundigen die het onderwijs kennen en weten wat leerlingen moeten kennen en kunnen als het gaat over talen en rekenen."

De plannen van Kurve
Kurve heeft veel nieuwe plannen. Van Tongeren: "Contentspecialisten zijn druk bezig met het verder ontwikkelen van nieuwe leerlijnen voor Frans, Duits en Spaans in Numo. Verder gaan we ons meer richten op samenwerken, bijvoorbeeld met toetsleveranciers. Door een koppeling te maken tussen toetsresultaten en het online leermiddel Numo kunnen leerlingen nóg gerichter gaan oefenen.

Ook zijn we bezig met het realiseren van koppelingen tussen onze leermiddelen en administratiesystemen. Want het scheelt scholen administratieve handelingen als bijvoorbeeld namen van leerlingen automatisch in het leermiddel worden ingelezen."
Deel bericht
(advertentie)

‘Ik ben laat begonnen met het opbouwen van pensioen’

09.08.22
Egbert komt straks, als hij stopt met werken, uit op 13 jaar pensioenopbouw. De docent automatisering aan een ROC in Limburg heeft daarnaast een eigen bedrijf en werkte eerder onder andere als uitzendkracht. Ook zijn vrouw Johanna heeft niet zo veel pensioen opgebouwd bij een pensioenfonds, omdat ze – vooral de laatste jaren – veel interim klussen heeft gedaan.
Deel bericht

De introductieweek LEIP! voor studenten in Leeuwarden wordt dit jaar groter dan ooit

05.08.22
Een nieuwe school, een nieuw studiejaar en een nieuwe stad. Maar voordat dat allemaal begint, eerste de introductieweek om de stad en je studiegenoten echt te leren kennen. Een belangrijk ritueel dat zich elk jaar weer herhaalt. Dit jaar is de introductieweek in Leeuwarden van 15 tot en met 18 augustus en de LEIP!-organisatie is er helemaal klaar voor.
Deel bericht

Zorgstudent moest soms flink aanpoten in coronatijd, 'Dat was wel pittig, ja'

30.07.22
Zorgstudenten die in coronatijd stage liepen hebben soms een lastige periode achter de rug. Een van hen is Timo Dekker, mbo-student aan Scalda. Hij liep stage bij 's-Heeren Loo in Middelburg, waar mensen met een verstandelijke beperking worden opgevangen, toen in december 2020 bij hem op de afdeling corona uitbrak.
Deel bericht

Prognose pensioenpremie 2023 bekend

28.07.22
De premieprognose voor 2023 is bekend. Op basis van deze prognose daalt de premie op totaal niveau licht. ABP verwacht dat de totale pensioenpremie voor werkgevers daalt. Voor de werknemers stijgt het aandeel in de totale pensioenpremie.
Deel bericht

Techniekbranche trekt te weinig mbo'ers en daling lijkt nog lang niet voorbij: 'Zo'n 33.000 mensen extra nodig'

28.07.22
Bijna geen enkele sector ontkomt nog aan het personeelstekort. Ook de installatietechniek kampt met een groot tekort aan vakmensen. En dat komt grotendeels doordat er te weinig mbo'ers afstuderen, zegt de voorzitter van Techniek Nederland.
Deel bericht

Voorlichting op scholen over orgaandonatie wordt ‘gebalanceerder’

27.07.22
Mensen die persoonlijk ervaring hebben met orgaandonatie zullen in het nieuwe schooljaar niet meer in hun eentje voor schoolklassen gaan staan om daarover te vertellen. Hun verhalen blijven wel "nadrukkelijk onderdeel uitmaken van de lessen door gastdocenten", meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS), die de lessen verzorgt.
Deel bericht

Willem was commando maar werd docent op het mbo: ‘Er wordt goed voor me gezorgd’

24.07.22
Willem (49) werkt 38 uur in de week als docent op een mbo-sportopleiding. ,,3100 euro netto in de maand. Bruto is dat 4700 euro.”
Deel bericht

Alarm om schaarse vakkracht: ’Afname mbo’ers wordt probleem’

18.07.22
Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) verwacht de komende jaren aanzienlijk minder nieuwe studenten. Dat kan het gebrek aan vakkrachten in het land verergeren en ambities van het kabinet bemoeilijken.
Deel bericht

Straks één mega-mbo in Friesland: fusie Friese Poort en Friesland College definitief

16.07.22
De twee grote mbo-instellingen in Friesland bundelen de krachten. Na uitgebreid onderzoek maken ROC Friese Poort en het Friesland College vandaag bekend te fuseren. De minister van onderwijs moet de plannen nog goedkeuren.
Deel bericht

Kabinet versterkt het mbo, met grote rol voor tegengaan kansenongelijkheid

16.07.22
Het kabinet investeert in het versterken van het mbo. Het gaat met name om het vergroten van kansengelijkheid, betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en een impuls aan de kwaliteit. Zo wil minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ervoor zorgen dat mbo’ers een crucia...
Deel bericht

Duurzaamheidsminister Rob Jetten special guest Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023 in Hoogeveen

16.07.22
Donderdag 8 september vieren we de Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023, wederom met een landelijke live-uitzending op locatie. Dit jaar is onze speciale gast Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie. Rob Jetten gaat, met presentatrice Welmoed Sijtsma, live aan de Nationale mbo-talkshowtafel in gesprek met studenten, docenten, bestuurders en scholen over de onmisbare, duurzame bijdrage van mbo’ers aan vraagstukken ....
Deel bericht

Wekelijks dag naar mbo voor vmbo’ers moet hulp bieden aan personeelstekort technische sector

13.07.22
Tabor College d’Ampte en Horizon College Hoorn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met de ondertekening wordt bevestigd dat 19 vmbo-leerlingen van Dampten na de zomervakantie een dag per week lessen zullen volgen op het mbo.
Deel bericht

Beroepskeuzecampagne tandartsassistent van start

13.07.22
Het tekort aan tandartsassistenten leidt tot problemen in mondzorgpraktijken, en dat kan de continuïteit van de zorg voor 'Tandartsassistent, iets voor jou?' wil de beroepsvereniging van tandartsen KNMT scholieren en zij-instromers stimuleren om te kiezen voor een baan in de mondzorg.
Deel bericht

Nu geen 90 miljoen voor doorstroming hogere salarisschalen mbo

12.07.22
Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf gaat niet structureel 90 miljoen euro beschikbaar stellen om de salarissen in het mbo te verbeteren. Hij legt daarmee de oproep van de werkgeversorganisatie MBO-raad en de bonden naast zich neer die meerdere malen om de investering vroegen.
Deel bericht

Opinie | Veel mbo’ers sluiten opleidingen af die te breed zijn, te weinig verbonden met bedrijven

12.07.22
Herman Blom pleit voor een rehabilitatie van het middelbare beroepsonderwijs. Daar vindt volgens hem namelijk de grootste braindrain plaats.
Deel bericht

Bijna 240 duizend 15-plussers werden vorig jaar gepest

12.07.22
In 2021 zei bijna 2 procent van de inwoners in Nederland van 15 jaar en ouder dat ze in de afgelopen twaalf maanden weleens zijn gepest. Dit zijn bijna 240 duizend mensen. Ongeveer 6 op de 10 hebben emotionele of psychische problemen ondervonden als gevolg van het pesten. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het CBS en het Ministerie van Justitie en Veiligheid, een enquête waaraan 173 duizend Nederlanders van 15 jaar en ouder ...
Deel bericht

TenneT en ROC van Twente ontwikkelen nieuwe mbo-opleiding hoogspanningstechniek

08.07.22
TenneT en ROC van Twente hebben samen een nieuwe opleiding ontwikkeld die een antwoord biedt aan het oplopende tekort aan personeel bij de hoogspanningsnetbeheerder: het keuzedeel Hoogspanningstechniek.
Deel bericht

Webinar | Starten met eTwinning in het middelbaar beroepsonderwijs

07.07.22
Leer hoe je contact legt met collega-docenten uit heel Europa. En wat daarvan de meerwaarde is voor je studenten en jou. eTwinning is gefuseerd met School Education Gateway. Samen zijn we het European School Education Platform. Tijdens het webinar komt het nieuwe platform ook uitgebreid aan bod.
Deel bericht

Vapes roken op de school-wc: 'Sommige docenten geloven dat het markeerstiften zijn'

07.07.22
In de kroeg, op de school-wc en zelfs in de klas: jongeren lijken massaal te vapen, ofwel: elektrische sigaretten te roken. Vooral wegwerpvapes met smaakjes zijn populair. Hoewel ze niet aan minderjarigen mogen worden verkocht, is het een eitje om er aan te komen, blijkt uit onderzoek van NOS Stories.
Deel bericht

‘Er zit zóveel kennis achter Gezonde School’

05.07.22
Gezondheidswetenschapper Vivian Kruitwagen is al geruime tijd betrokken bij de Gezonde School-aanpak. Deze is ontwikkeld op basis van recente wetenschappelijke inzichten én praktijkervaring van scholen in het binnen- en buitenland. Vivian legt uit waarom de Gezonde School-aanpak zo succesvol is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)