Algemeen

Acht scholen genomineerd voor Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs

26.04.13

Delft, 25 april 2013 - Niet alleen leerlingen, maar ook leerkrachten willen digitaler onderwijs. Acht projecten van scholen in het primair en het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs. De acht ambitieuze en concrete projectplannen laten zien hoe met behulp van ICT en sociale media onderwijsvernieuwing tot stand kan komen.

Leerkrachten denken steeds vaker aan ICT en sociale media om hun lessen creatiever en effectiever te maken, maar hebben daar vaak niet de middelen voor. Om het potentieel van ICT en sociale media in het onderwijs te benutten, heeft Samsung de Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen.

“Maar liefst 54 scholen hebben een concreet projectplan ingediend om kans te maken op de Aanmoedigingsprijs”, vertelt jurylid Tessa van Zadelhoff, ondernemer, publicist en oud-leerkracht. “Dit grote aantal inzendingen onderstreept dat onderwijsvernieuwing met behulp van ICT en sociale media leeft onder scholen in Nederland. Omdat wij zo onder de indruk van de kwaliteit van de projectvoorstellen zijn, heeft Samsung op ons verzoek besloten niet één, maar twee aanmoedigingsprijzen uit te reiken. Om zowel onderwijsvernieuwing in het primair als het voortgezet onderwijs te kunnen bevorderen.”

Op het Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media in Eye Amsterdam wordt op 14 en 15 mei bekend gemaakt welke twee projecten in het primair en voortgezet onderwijs worden bekroond met de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs. De prijs ter waarde van € 10.000,- aan Samsung apparatuur helpt de twee scholen hun project te realiseren.

De genomineerden
In de categorie Primair Onderwijs zijn de genomineerde scholen:
• Basisschool Helder Camara uit Teteringen
• De Pionier uit Valkenswaard
• ’t Kirkeveldsje uit Schimmert
• Bosbergschool uit Hollandsche Rading

In de categorie Voorgezet Onderwijs zijn de genomineerde scholen:
• Mondriaan College uit Oss
• J.J. Boumanschool uit Dokkum
• Raayland College uit Venray
• Mytylschool De Ruimte uit Bergen

Ga naar www.onderwijsinnovatiefonds.nl voor een toelichting op de genomineerde projectvoorstellen.

Samsung Onderwijs Innovatieprogramma
De Aanmoedigingsprijs is onderdeel van het Samsung Onderwijs Innovatieprogramma. Dit programma richt zich op het bevorderen van inventief gebruik van digitale technologieën in het klaslokaal. Het Onderwijs Innovatiefonds is het centrale deel van het programma. Het stelt bestuurders en leerkrachten van basisscholen in staat hoogwaardige opleidingen te volgen om digitale technologieën beter te begrijpen en toe te passen voor 21st Century Skills-leren. Meer informatie is te vinden op www.onderwijsinnovatiefonds.nl.
Deel bericht
(advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)