Video | Op deze school lezen kinderen lappen tekst (en dat werkt)

22.03.24
Al jaren kunnen kinderen in Nederland steeds minder goed lezen en ze begrijpen ook niet altijd wat ze lezen. Op de Dukendonck-school was dat ook zo, daarom pakken ze het nu anders aan.
Deel bericht

Tekort aan accountants brengt scholen financieel in grote problemen

22.03.24
Tientallen scholen vrezen dat ze niet op tijd een goedgekeurde begroting kunnen inleveren bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Scholen moeten hun cijfers met een accountantsverklaring op tijd indienen, anders worden ze gekort op hun bijdrage van de overheid.
Deel bericht

Leerplicht voor kinderen van drie: een goed idee?

22.03.24
Vanaf 3-jarige leeftijd moeten we kinderen verplicht naar school sturen. Dit is een nieuw wapen in de strijd tegen leerachterstanden en voor meer kansengelijkheid in het onderwijs. Hier pleit de Rotterdamse onderwijs wethouder Said Kasmi voor. Is deze oplossing echt zo simpel als het lijkt?
Deel bericht

Opinie | ‘Onrust over doorstroomtoets toont aan: we selecteren leerling op te jonge leeftijd’

22.03.24
Kees Francino, gepensioneerd basisschooldirecteur, las de twijfels van beroepsgenoten over de doorstroomtoets voor leerlingen in groep 8. Hij constateert dat er al jaren wordt geworsteld met de vorm van een eindtoets. Dat dit nog niet tot een oplossing heeft geleid, komt volgens hem doordat leerlingen te vroeg worden ingedeeld op niveau.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)