Kabinet kent 351,6 miljoen euro toe aan technologieonderwijs

26.03.24
Het programma Techkwadraat kan van start. Dit programma heeft als doel technologieonderwijs voor ieder kind toegankelijk te maken, ongeacht achtergrond of sociaaleconomische status. Ieder kind krijgt een stevige basis van technische, digitale en praktische vaardigheden mee.
Deel bericht

In onderwijs veel uitval door stress

26.03.24
Het onderwijs behoort met het openbaar bestuur en de gezondheidszorg tot de sectoren met het hoogste verzuim door stress. Dat melden ArboNed en HumanCapitalCare.
Deel bericht

Bond roept op om leerkrachten met long covid langer in dienst te houden

26.03.24
De Algemene Onderwijsbond (AOb) roept schoolorganisaties op om uitgevallen leerkrachten met long covid langer dan de gebruikelijke twee jaar door te betalen. Als scholen ze vrijwillig langer in dienst houden, stromen er minder leerkrachten uit het onderwijs.
Deel bericht

Leraren werken ondanks miljoenen nog niet op 'achterstandsschool'

26.03.24
Een bonus die werd ingevoerd om het werk voor leraren op scholen met een groter risico op leerachterstanden aantrekkelijker te maken, blijkt nog niet het gewenste effect te hebben opgeleverd. Het lerarentekort op deze scholen zou nog even groot zijn als voor de invoer van de bonus.
Deel bericht

Leerachterstanden aanpakken: 'Stuur kind vanaf 3 jaar verplicht naar school'

26.03.24
In de strijd tegen leerachterstanden komt de Rotterdamse wethouder Said Kasmi met de oproep om kinderen al met 3 jaar verplicht naar school te laten gaan. Op deze manier zou er meer kansgelijkheid in het onderwijs moeten ontstaan. "We zien dat kinderen met een achterstand aan school beginnen."
Deel bericht

Resultaten onderzoek luchtreinigers komen er (eindelijk) aan

26.03.24
Onderwijsminister Mariƫlle Paul verwacht in juli de resultaten van het al jaren durende onderzoek naar het effect van luchtreinigers in klaslokalen. Dat laat zij weten aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)