550 kinderen niet op schoolreisje, veel ouders betaalden geen vrijwillige bijdrage

21.03.24
Het schoolreisje van zo'n 550 leerlingen van De Columbusschool in Almere Poort gaat dit jaar niet door. Dat heeft de directie van de school besloten. Aanleiding is het gebrek aan geld.
Deel bericht

Amsterdam wil lezen verbeteren: bieb op iedere school

21.03.24
De gemeente Amsterdam wil op iedere basisschool, middelbare school en mbo een bibliotheek realiseren, om de leesvaardigheid te bevorderen. Dat staat in het plan 'Liefde voor Lezen', dat vanmorgen is gepresenteerd door de wethouder. Er staat ook in dat iedereen tot 27 jaar gratis boeken kan gaan lenen.
Deel bericht

Groen licht voor de volgende fase van tien Nationaal Groeifondsprojecten

21.03.24
In 2021, 2022 en 2023 heeft het kabinet bekendgemaakt welke projecten geld ontvangen uit de eerste 3 rondes van het Nationaal Groeifonds. Het Nationaal Groeifonds financiert projecten die bijdragen aan duurzame economische groei in Nederland.
Deel bericht

'Overheid moet haast maken met herwaardering van het (v)mbo'

21.03.24
De overheid moet haast maken met de herwaardering van het vmbo en mbo. Dat zeggen het LAKS en JOBmbo, die zich inzetten voor middelbare scholieren en mbo-studenten. "We merken dat er nu met tijdelijke oplossingen kleine stappen worden gezet om het imago te verbeteren, maar dat is niet genoeg", zegt voorzitter van het LAKS Rafke Hagenaars tegen NOS Stories.
Deel bericht

Het als volwassene uitwisselen van seksueel getinte berichten met kinderen tot 16 jaar is vanaf 1 juli strafbaar

21.03.24
Dit verbod op 'sexchatting' staat in de nieuwe Wet seksuele misdrijven, die op 19 maart is aangenomen door de Eerste Kamer. Ook sexchatting met jongeren van 16 of 17 jaar in een kwetsbare positie wordt strafbaar.
Deel bericht

Leraren over bedreigingen: 'Boze ouder vernielde mijn auto'

21.03.24
Een stoel die door de klas vliegt, ouders die witheet aan de deur van het lokaal staan, bedreigingen en scheldpartijen. Het is voor veel leraren in het middelbaar onderwijs aan de orde van de dag.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)