Leren én geld verdienen: studenten direct aan de slag bij Alliander

25.03.24
Een hbo-opleiding in de techniek waarbij je vanaf dag één betaald krijgt. De aanhoudende vraag naar techneuten dwingt technische bedrijven en scholen tot creatieve oplossingen. Zo sloegen de HAN en het Arnhemse Alliander een aantal jaar geleden de handen ineen en dat lijkt een succes. De eerste studenten zijn afgestudeerd en werken nu dagelijks aan het elektriciteitsnet.
Deel bericht

Rijk trekt miljoenen uit voor subsidie van onderzoeksprojecten

25.03.24
Het kabinet trekt 160,5 miljoen euro uit om de komende jaren grote onderzoeksprojecten te financieren. Dat heeft demissionair minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekendgemaakt. Het gaat om verschillende projecten in de wetenschap voor een periode van minimaal vijf jaar.
Deel bericht

Doek valt voor middelbare school in Hengelo: kinderen moeten nieuwe school zoeken

25.03.24
Het doek is definitief gevallen van de middelbare school Pvo in Hengelo. Gesprekken om tot een fusie of samenwerking te komen met een andere school, hebben tot niets geleid. En dus gaan de deuren van de school deze zomer definitief dicht.
Deel bericht

Deltion en Twente succesvol bij finales vakwedstrijden

25.03.24
De Overijsselse mbo-scholen Deltion (Zwolle) en ROC van Twente wisten de meeste medailles te behalen bij de finales van de vakwedstrijden. Met acht gouden medailles mag Deltion zich de meest succesvolle school noemen.
Deel bericht

Blog | School is Goed

25.03.24
Ik [Dylan Kane] heb het afgelopen jaar aan mijn Spaanse vaardigheden gewerkt. Ik doe een paar verschillende dingen. Ik gebruik ChatGPT om me zelf te ondervragen over het vervoegen van verschillende werkwoorden of om mij zinnen te geven om ze te vertalen. Ik luister naar podcasts, vertaal het transcript en luister dan weer om mijn gehoor te verbeteren. Ik gebruik een flashcard-app om mijn woordenschat te verbeteren.
Deel bericht

Kinderen uit groep 8 moeten zich aanmelden voor middelbare school

25.03.24
Ongeveer 170.000 kinderen in groep 8 van de basisschool moeten zich vanaf maandag inschrijven voor de middelbare school. Voor het eerst is daar een landelijke week voor. Dat moet voorkomen dat kinderen voor de brugklas geen plek op de school van hun voorkeur krijgen.
Deel bericht

'Veel kinderen kennen de verkeersregels niet', toch verdwijnen verkeerstuinen

25.03.24
Met een werkende spoorwegovergang, rotondes, verkeerslichten en natuurlijk veel verschillende verkeersborden is de verkeerstuin in het Utrechtse Park Transwijk een goede oefenschool voor beginnende verkeersdeelnemers. Jaarlijks nemen vele schoolklassen plaats in de trapauto's, maar er komen ook ouderen die willen oefenen met hun scootmobiel en vluchtelingen die een fietscursus volgen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)