Enorme ravage na ongeluk bij school in Enschede: auto knalt schoolplein op

27.05.22
Een enorme ravage, een auto die dwars door het hek het schoolplein is opgereden en meerdere getuigen. Deze vrijdagmiddag vond er een heftig incident plaats aan Het Riet in Enschede.
Deel bericht

De week van het gespecialiseerd onderwijs 2022

27.05.22
Samen op weg naar inclusiever onderwijs. Van maandag 31 oktober tot vrijdag 4 november 2022 kan je niet alleen deelnemen aan de ‘De week van het gespecialiseerd onderwijs’, maar zelf ook een actieve bijdrage leveren.
Deel bericht

Ondanks ophef wijzen meer reformatorische scholen homohuwelijk af

27.05.22
Ondanks de ophef over de "antihomoverklaring" van reformatorische basisscholen twee jaar geleden, is er weinig veranderd. In hun meest recente online schoolgidsen en identiteitsprofielen keuren 36 van de 161 scholen seksuele relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht nog steeds af.
Deel bericht

‘Lezen zorgt voor begrip in de samenleving’

27.05.22
We moeten kinderen het plezier in lezen beter bijbrengen vindt Grietje Braaksma van Boekhandel Broese in Utrecht.
Deel bericht

Verschil in schooladvies niet altijd verklaarbaar

26.05.22
Het schooladvies van kinderen met lager opgeleide ouders ligt gemiddeld bijna een heel onderwijsniveau lager dan dat van kinderen met hoogopgeleide ouders. Dit verschil kan maar voor 53% verklaard worden doordat ze gemiddeld ook lager scoren op cognitieve vaardigheden bij verschillende toetsen tijdens hun basisschooltijd.
Deel bericht

Schooltuinen: Arnhem en Teylingen winnen prijs

26.05.22
De gemeenten Arnhem en Teylingen zijn de winnaars van de Gouden Wortel 2022. De twee gemeenten ontvangen deze nieuwe prijs voor hun jarenlange ondersteuning van het schooltuinieren.
Deel bericht

Guus is de beste voorlezer van het land

26.05.22
Guus is de winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd. Hij/zij kan dus het beste voorlezen volgens de jury. Aan de finale deden 12 kinderen mee. Zij hadden de voorronde in hun provincie gewonnen.
Deel bericht

Kinderen met TOS: ‘Het komt niet door te weinig voorlezen of praten met je kind’

25.05.22
Ongeveer 5 procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Bij kinderen met TOS verloopt de taal- en spraakontwikkeling anders. Vaak heeft dit tot gevolg dat kinderen ook te maken krijgen met andere cognitieve uitdagingen of beperkingen. Wat maakt TOS zo complex en wat kun je als ouder doen?
Deel bericht

Minister Dennis Wiersma van onderwijs bezoekt Caribisch Nederland

25.05.22
Minister Dennis Wiersma brengt een kennismakingsbezoek aan Saba, Sint Eustatius en Bonaire van 29 mei tot en met 4 juni a.s.
Deel bericht

Onderwijsraad wil strakker toezicht op scholen

25.05.22
Het onderwijstoezicht moet strakker. De overheid dient daarom duidelijke en meetbare doelen op te stellen waaraan het onderwijs moet voldoen. En onderwijsinspecteurs gaan veel vaker in de klas kijken hoe het staat met de kwaliteit van het onderwijs.
Deel bericht

Wie was de 18-jarige schutter in Texas? ‘Hij werd gepest en kocht zijn wapen in de winkel’

25.05.22
De jongen die gistermiddag lokale tijd 21 mensen doodschoot op een basisschool in Uvalde (Texas), is geïdentificeerd als de 18-jarige Salvador Ramos. Hij kwam zelf ook om het leven toen de politie ingreep. Op sociale media zou hij volgens Amerikaanse media zijn daad hebben aangekondigd.
Deel bericht

'Laat leraren en zorgpersoneel meer uren werken'

25.05.22
Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst genoeg leraren, zorgpersoneel en defensiepersoneel zijn, moet het kabinet op korte termijn stimuleren dat werkenden meer uren gaan maken. Dat adviseren werkgevers, werknemers en deskundigen verenigd in de Sociaal-Economische Raad (SER).
Deel bericht

Aanslag Texas: 18-jarige dader handelde alleen, toedracht nog onbekend

25.05.22
Een 18-jarige scholier heeft zeker negentien kinderen en twee volwassenen doodgeschoten op een basisschool in de Texaanse plaats Uvalde. De dader is Salvador Ramos, die in Uvalde woonde. Hij is gedood door de politie.
Deel bericht

Schutter basisschool Texas was 18-jarige scholier, dodental opgelopen tot 21

25.05.22
Bij een aanslag op een basisschool in Texas zijn zeker negentien kinderen en twee volwassenen gedood. De jonge slachtoffers waren tussen 7 en 10 jaar oud.
Deel bericht

Zorgen om Oekraïense kinderen die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht

25.05.22
Hulporganisaties maken zich grote zorgen om alleenstaande minderjarige vluchtelingen uit Oekraïne. Anders dan alleenstaande asielzoekerskinderen uit bijvoorbeeld Syrië worden ze niet altijd geregistreerd en krijgt maar een enkeling een voogd toegewezen.
Deel bericht

De Ser weet hoe het personeelstekort kan worden opgelost, maar de politiek luistert niet

25.05.22
Wat kunnen we doen om de ongekende krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan? In elk geval nog eens goed in oude adviezen kijken, benadrukt de Sociaal-Economische Raad (Ser). Met eerder aangedragen oplossingen heeft de politiek veel te weinig gedaan.
Deel bericht

Friese lesmethodes en tijdschriften gratis voor scholen

24.05.22
Alle scholen in het (speciaal) primair en voortgezet onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar gratis Fries lesmateriaal aangeboden. In het primair onderwijs gaat het om de digitale methode Spoar 8 en het tijdschrift Tsjil. Scholen in het voortgezet onderwijs krijgen gratis toe-gang tot de digitale lesmethode Searje 36 en ontvangen het tijdschrift LinKk.
Deel bericht

Unicef: Overconsumptie rijkste landen schadelijk voor kinderen wereldwijd

24.05.22
De rijkste landen, waaronder Nederland, slagen er niet in om kinderen een gezonde leefomgeving te bieden. Ook leveren ze een grote bijdrage aan de gevaarlijke en ongezonde leefomstandigheden voor kinderen in andere delen van de wereld.
Deel bericht

25 mei: Bunkerdag

24.05.22
Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op Bunkerdag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open op 25 mei.
Deel bericht

WRR en KNAW: Overheid moet anticiperen op verschillende coronascenario’s

23.05.22
Het is cruciaal dat de overheid voorbereid is op verschillende toekomstscenario’s voor het verloop van de COVID-19-pandemie, inclusief het worstcasescenario. Dit kan voorkomen dat overheid en samenleving worden overvallen en ad hoc belangrijke besluiten moeten nemen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)