Meester Jesper wint Zapp Award op de dag van de uitvaart van zijn schoonmoeder: ‘Zwarte dag met een gouden randje’

30.01.23
In de ochtend was Jesper Hesseling uit Beuningen met zijn gezin bij de uitvaart van zijn schoonmoeder. Zaterdagavond was de hele familie in Hilversum bij de uitreiking van de Zapp Awards. Hesseling, bekend als Meester Jesper, won de prijs voor favoriete ster online. ,,Het was een zwarte dag met een gouden randje”, zegt hij een dag later.
Deel bericht

Zeven schoolbesturen en de gemeente Oosterhout hebbeneen handtekening gezet onder een plan voor onderwijshuisvesting

30.01.23
Zeven schoolbesturen en de gemeente Oosterhout hebben maandag 23 januari jl. een handtekening gezet onder een plan voor onderwijshuisvesting, dat de komende twintig jaar de leidraad zal zijn voor de investeringen in schoolgebouwen. Het Integraal Huisvestingsplan 2022-2042 (IHP) heeft zijn werking op vrijwel alle scholen in Oosterhout en de kerkdorpen.
Deel bericht

'Personeelstekort onderwijs: niet langer één leraar voor de klas'

30.01.23
In Amsterdam is het niet langer haalbaar om het hele schooljaar slechts één leraar voor dezelfde basisklas te zetten. Het grote personeelstekort in het onderwijs zorgt ervoor dat er meerdere leerkrachten en professionals per groep worden ingezet.
Deel bericht

Door speciale klassen gaan steeds meer kinderen met beperking toch naar school

30.01.23
De oprichting van tientallen klassen voor kinderen met een lichamelijke of mentale beperking leidt tot enthousiaste reacties. Stichting het Gehandicapte Kind heeft sinds 2015 al bijna vijftig klassen opgetuigd en wil dat aantal in de komende jaren verdubbelen.
Deel bericht

Geen pretpark, maar dierentuin: schoolreisjes dit jaar minder spectaculair

30.01.23
Veel schoolreisjes zijn dit jaar minder spectaculair, minder lang en vooral minder ver. Dat komt doordat de kosten voor dit soort tripjes flink zijn opgelopen. Daarnaast komt er ook nog eens minder geld binnen, doordat de regels rond de vrijwillige ouderbijdrage zijn veranderd.
Deel bericht

Webinar over gezond en bevlogen op weg gaan naar je pensioen

29.01.23
Hoe ga je bevlogen en gezond op weg naar je pensioen? Wat betekent ‘duurzame inzetbaarheid’? Wat zijn de voorwaarden om vitaal de eindstreep van je werkzame leven te halen? Deze vragen kwamen aan bod in een webinar voor werkgevers van Pensioenfonds ABP. Tinka van Vuuren, hoogleraar bij de Open Universiteit, was een van de deelnemers.
Deel bericht

Als een levend boek vertelt Walter aan kinderen over zijn niet-aangeboren hersenletsel, en dat maakt indruk

29.01.23
Leven met een niet-aangeboren hersenletsel, omgaan met laaggeletterdheid of een angststoornis; zes personen voor wie dit de dagelijkse realiteit is, doen een boekje open over hun leven tijdens Living Library op School op basisschool De Evenaar in Oss.
Deel bericht

Leerorkest Aruba oefent met eigen ‘prinses’ Amalia

29.01.23
Voor de 9-jarige Amalia Hazel is de komst van haar koninklijke naamgenoot naar Aruba extra bijzonder. Samen met de andere kinderen in het Leerorkest van Aruba mag ze maandag op de eerste bezoekdag de kroonprinses muzikaal verwelkomen.
Deel bericht

Kinderen leren over de Tweede Wereldoorlog en koloniaal verleden door te praten met ouderen

28.01.23
"Bent u boos op Nederland?", "Was u blij dat uw vader in het verzet zat?" en "Praat u met andere mensen over het koloniale verleden?" Dat zijn vragen die regelmatig worden gesteld aan ouderen die meewerken aan een initiatief van stichting In Mijn Buurt. De stichting koppelt kinderen en ouderen om verhalen over oorlog, het koloniale verleden en migratie door te geven aan de volgende generaties.
Deel bericht

Andere scholen Vlissingen faliekant tegen Islamitische school in De Combinatie: ‘Wij hebben hier iets moois opgebouwd’

27.01.23
De huidige scholen in gebouw De Combinatie in Vlissingen zijn niet te spreken over de komst van een Islamitische School in hun pand. Die komt voor een dubbeltje op de eerste rang, vinden ze.
Deel bericht

Blog | Laat dit stopen ... deel 2

27.01.23
Bij toerbeurt maken schrijvers kleine ergernissen met de grond gelijk. Heerlijk. En ik wil dat ook. Want in het onderwijs lopen genoeg kleine (en grote) ergernissen rond waar ik graag mijn ongezouten mening over geef. Met als onderliggende toon: ‘laat dit stoppen’. Deze keer heb ik gekozen voor het gebruik van digitale middelen in de klas.
Deel bericht

Natuureducatie op locatie. ’Veel beter dan Cito-toets’

26.01.23
Blije gezichten en een uitgelaten sfeer. Kinderen van groep 7/8 van De Tweemaster uit Enkhuizen snuiven op woensdagmorgen de natuur van het Zanddepot op en steken de handen uit de mouwen. „Dit is veel beter dan de Cito-toetsen deze week”, constateert een 12-jarige vol overtuiging.
Deel bericht

Door 6-jarige neergeschoten lerares klaagt school aan: 'Waarschuwingen genegeerd'

26.01.23
In de Amerikaanse staat Virginia is een directeur ontslagen van het schooldistrict waar deze maand een 6-jarige een lerares neerschoot. Het ontslag volgde kort nadat bekend was geworden dat het slachtoffer het schoolbestuur aanklaagt; het bestuur zou kort voor de schietpartij drie keer zijn gewaarschuwd dat de jongen een pistool bij zich had.
Deel bericht

VVN Minecraft Verkeerseducatie wint twee NOT Innovatie Awards bij de Nationale Onderwijs Tentoonstelling

25.01.23
VVN Minecraft Verkeerseducatie heeft zowel de NOT Innovatie Award voor beste innovatie in het primair onderwijs en het speciaal onderwijs gewonnen. Deze Award wordt namens de vakjury uitgereikt tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht.
Deel bericht

Doorgaan met onderwijs over Holocaust

25.01.23
Ruim driekwart van Nederlanders vindt dat we moeten doorgaan met onderwijs over de Holocaust om te voorkomen dat massale vervolging van bevolkingsgroepen opnieuw kan gebeuren. Dat blijkt uit onderzoek van de Claims Conference.
Deel bericht

Peiling: Bijna helft ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch

25.01.23
Bijna de helft van de Nederlandse ouders (44 procent) zou best willen dat hun kind op school een gezonde lunch krijgt. Dat blijkt uit een peiling van journalistiek onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV) samen met stichting Ouders & Onderwijs. Ook mag de middagmaaltijd best wat langer duren.
Deel bericht

Digitale les ‘De duurzame fabriek’ gelanceerd

25.01.23
Op de onderwijsbeurs NOT in Utrecht werd vandaag de nieuwe digibordles 'De duurzame fabriek' gelanceerd. In deze les in onderzoekend en ontwerpend leren maken leerlingen online een eigen verffabriek.
Deel bericht

Deze basisscholen gaan werken aan een beter contact met de ouders: dit is hoe

25.01.23
Zeven basisscholen in Woerden krijgen een brugfunctionaris. Die gaat zorgen voor een beter contact tussen ouders en scholen. Doel is om ouders meer betrokken te laten zijn bij de school van hun kinderen.
Deel bericht

Week van Hoogbegaafdheid: 4-12 maart

24.01.23
In de Week van de Hoogbegaafdheid (4-12 maart) worden in Nederland en Vlaanderen activiteiten georganiseerd voor kinderen, ouders, volwassenen, senioren, professionals en andere belangstellenden.
Deel bericht

Mensen- en kinderrechten van gezinnen onvoldoende beschermd bij huisuitzettingen

24.01.23
De overheid voldoet niet altijd aan haar mensen- en kinderrechtelijke verplichtingen bij huisuitzettingen. Dit schaadt volwassenen en kinderen in hun waardigheid, welzijn en ontwikkeling. De Kinderombudsman en Nationale ombudsman concluderen dit na een gezamenlijk onderzoek.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)