Sbo-directeur maakt zich zorgen over stilliggen therapieën – PO

28.03.20
Als de scholen ook na 6 april nog gesloten blijven, moet er echt iets worden georganiseerd om therapieën voor leerlingen met bepaalde stoornissen te laten doorgaan. Dat zegt directeur Jan-Willem Stegeman van SBO De Welle in Almelo.
Deel bericht

Staatsexamens gaan vooralsnog door

28.03.20
Het ministerie van OCW heeft een servicedocument ontwikkeld voor de aanpak van examens tijdens de coronacrisis. In het servicedocument wordt onder andere ingegaan op de schoolexamens, slaag- en zakregeling, herkansingen en staatsexamens.
Deel bericht

Zorgen over kwetsbare kinderen die thuiszitten: ‘We hebben huilende ouders aan de schoolpoorten gehad’

26.03.20
Het basisonderwijs in Zuidoost-Brabant probeert zijn kwetsbaarste leerlingen, die in een onveilige omgeving opgroeien, tijdens de coronacrisis gewoon te verwelkomen op scholen. ,,Maar hoe langer dit duurt, hoe zorgelijker het wordt.”
Deel bericht

Eenmalig extra geld voor sbo en (v)so

26.03.20
Het speciaal basisonderwijs (sbo) en (voortgezet) speciaal onderwijs ((v)so) krijgen eenmalig extra geld om hun begrotingen in lijn te krijgen. De cao-partijen halen het geld uit een reservepotje van het Participatiefonds.
Deel bericht

Staatsexamen update

25.03.20
OCW werkt op dit moment erg hard aan een brief m.b.t. het Staatsexamen, waarvan het de bedoeling is dat deze aan het einde van de week naar de scholen gestuurd wordt. De inhoud daarvan betreft de wijze waarop OCW de vele vragen daarover de komende periode gaat aanp...
Deel bericht

De oproep klinkt steeds luider: 'Blijf thuis'

22.03.20
Blijf thuis om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt, die oproep klinkt luid en duidelijk op alle sociale media. De Rijksoverheid zette zelfs een NL-Alert in om de boodschap van afstand houden en zo nodig thuis blijven nadrukkelijk te verspreiden.
Deel bericht

Videoboodschap minister Van Engelshoven & Slob

19.03.20
Videoboodschap minister Van Engelshoven & Slob op YouTube. 'Duizendmaal dank. We denken aan jullie.'
Deel bericht

Van basisschool tot universiteit: zo beïnvloedt de coronacrisis het onderwijs

19.03.20
Geen eindtoets, online colleges en uitgestelde schoolreisjes: van basisschool tot universiteit ondervinden leerlingen en studenten gevolgen van de coronacrisis. Hoe ziet de rest van hun schooljaar eruit?
Deel bericht

Afstandsonderwijs en opvang bijna overal geregeld, veel steun van ouders

18.03.20
Op 88% van de scholen was het afstandsonderwijs op dinsdag al (bijna) helemaal gerealiseerd. Op 11% is het nog in ontwikkeling, waarvan de meesten verwachten dit woensdag af te ronden. Slechts 1% heeft geen afstandsonderwijs gerealiseerd. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 752 schooldirecteuren. Ook blijkt de opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen veelal geregeld.
Deel bericht

Eindtoetsen groep 8 basisonderwijs geschrapt om coronavirus

18.03.20
Kinderen in groep 8 van het basisonderwijs hoeven dit jaar geen centrale eindtoets te doen. Dat heeft minister Slob van Onderwijs besloten om de werkdruk voor leraren te verminderen. Veel leraren zijn druk bezig met het organiseren en geven van thuisonderwijs.
Deel bericht

Alle scholen en horeca tot 6 april dicht in strijd tegen coronavirus

15.03.20
Alle scholen in Nederland blijven vanaf morgen dicht, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs.
Deel bericht

Kabinet stevent af op sluiting scholen

15.03.20
Op het ministerie van Volksgezondheid overlegt het kabinet de komende middag met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM. In Haagse kringen wordt verwacht dat er zal worden besloten om de scholen vanaf maandag alsnog te sluiten.
Deel bericht

Morgen overleg kabinet met specialisten en onderwijs over openblijven scholen

14.03.20
Het ministerie van Volksgezondheid houdt morgen overleg met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM.
Deel bericht

Federatie Medisch Specialisten: 'Sluit per direct alle scholen'

14.03.20
Alle scholen moeten per direct dicht. Die oproep doet de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Volgens deze overkoepelende organisatie, die zo'n 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt, is er niet genoeg bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen.
Deel bericht

Scholen SO Fryslân dicht

14.03.20
Alle zeven scholen van SO Fryslân sluiten vanaf maandag 16 maart t/m 31 maart (of tot nader order) de deuren. Dat heeft SO Fryslân per brief bekendgemaakt aan de ouders van de kinderen.
Deel bericht

Hamsteren, discussie op scholen en lege treinen: Nederland in ban van corona

13.03.20
Het kabinet besloot gisteren dat de scholen in het basis- en middelbaar onderwijs gewoon openblijven. Het is nog te vroeg om een overzicht te hebben van hoeveel ouders hun kinderen vandaag thuishouden, maar een aantal scholen ziet al dat een derde tot bijna de helft van de kinderen thuis wordt gehouden.
Deel bericht

Veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs en de kinderopvang

13.03.20
Ik werk op een school, universiteit of kinderopvang. Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen bij kinderen en mezelf?
Deel bericht

Heel Nederland moet thuisblijven bij griepklachten, evenementen afgelast. Scholen blijven open

12.03.20
Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast, mensen moeten thuiswerken indien mogelijk en wie koorts of luchtwegklachten heeft, moet sowieso binnenblijven. Scholen blijven vooralsnog gewoon open.
Deel bericht

'Meer aandacht nodig voor mentaal welzijn leerlingen'

05.03.20
Binnen het onderwijs moet meer aandacht komen voor sociaal-emotionele vaardigheden, vindt 77 procent van de leerkrachten in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Dat blijkt uit een peiling, uitgevoerd door MarketResponse in opdracht van de Samenwerkende GezondheidsFondsen.
Deel bericht

Tweede Kamer wil snel 50% minder thuiszitters

04.03.20
De Tweede Kamer heeft alle moties aangenomen die werden ingediend in het algemeen overleg over onderwijs en zorg. Het betreft onder andere moties over passend onderwijs om het aantal thuiszitters terug te dringen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)