In 2023 kan de afscheidsmusical voor groep 8 weer zonder beperkingen worden opgevoerd! Op Musicalopschool.nl, de website van Stichting Musical op School, vind je een handig overzicht met nieuwe eindmusicals voor 2023 en musicals uit voorgaande jaren waarmee het voor leerkrachten eenvoudiger wordt om een nieuwe musical te kiezen.
Musical op School is voor veel leerkrachten dé plek om samen met de klas afscheidsmusicals te vergelijken. Bijna alle eindmusicals hebben een trailer. Dit zijn de nieuwe afscheidsmusicals en eindfilms van 2023:
Alle remmen los - Benny Vreden
Dresscode - Muzikantine
Groep J8Seizoen 2023 - QP Musicals
Happy Holidays - Spotlight Musical Productions
Het mysterie van de achtste verdieping - WaarvanActe
Zo goed als nieuw - Rep en Roer
Natuurlijk kan er ook een musical worden gekozen uit afscheidsmusicals uit voorgaande jaren, bijvoorbeeld van Beleefkompas, Groep8musicals.nl, Het Verkeerde Beentje, Jingo of Kwintessens.
De leukste en makkelijkste manier om 21ste eeuwse vaardigheden toe te passen. Aansluitend bij je lessen. De achterblijver wordt nu een held. De alleskunner krijgt eindelijk een uitdaging. Gebruikt door meer dan 20.000 leerkrachten.
In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren.
De Tweede Kamerleden Hind Dekker-Abdulaziz en Paul van Meenen van D66 hebben voor het eerst in de parlementaire geschiedenis een motie ingediend die door de computer is gegenereerd. Zij gebruikten daarvoor de tekstgenerator ChatGPT.
Grote kans dat jij ze ook al weleens voorbij hebt zien komen: video’s van leraren op TikTok of andere sociale media. Grappige gebeurtenissen in de klas en uitleg over ingewikkelde onderwerpen. Volgens populaire TikTok-docenten Didem en Jesper zijn de filmpjes niet alleen leuk, maar ook nuttig. "Het kan helpen bij het lerarentekort."
Kleur op school biedt alle scholen de mogelijkheid om aandacht te besteden aan levensbeschouwing. Dat gebeurt op een open manier met bronmateriaal vanuit alle levensbeschouwelijke stromingen en godsdiensten. Vraag een gratis proefnummer aan.
Kinderen hebben tijdens de coronapandemie een leerachterstand van drie maanden opgelopen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek, waarvoor onder andere naar studies in Nederland is gekeken.
Onderwijsminister Dennis Wiersma en Amsterdamse leraren zien geen heil in onderwijsplannen van Amsterdamse scholen. In de hoofdstad komen vanwege het aanhoudende personeelstekort waarschijnlijk steeds meer onbevoegde leraren structureel voor de klas te staan.
De koninklijke familie bezoekt van 27 januari tot 9 februari het Caribisch deel van het Koninkrijk. Maar we weten eigenlijk weinig van dat gebied, stellen mensen die zich ermee verbonden voelen. Andersom wordt kennis over Nederland er op de zes Caribische eilanden juist ingeramd, zeggen ze tegen NU.nl.
Het lerarentekort loopt in de regio Den Haag steeds verder op. Ook de vraag naar leraren die zowel voor de klas kunnen staan als bewegingsonderwijs kunnen geven is groot. Vanaf september 2023 kunnen studenten aan De Haagse Hogeschool daarom een nieuwe geïntegreerde PABO/HALO-opleiding volgen. In 4,5 jaar kunnen de studenten een dubbele bevoegdheid halen waarmee ze zowel als groepsleerkracht en als leraar lichamelijke opleiding [...]
Nederland is een van de rijkste landen ter wereld. Toch leeft bijna een half miljoen huishoudens in armoede. Stijgende prijzen zijn te zien in de broodtrommels van de kinderen uit deze gezinnen. Wat kunnen scholen doen om hen te helpen? We lopen een dagje mee met meester Derk.
Vrijdag organiseert onderwijsvakbond AOB een manifestatie tegen de plannen van de Amsterdamse schoolbesturen. De vakbond is ontzet. ‘We hebben bevoegde leerkrachten nodig.’
In deze editie van ‘Vijf vragen aan de WR’ neemt Nadira Saab ons mee in de MYRA. Dat is een nieuwe monitor die de digitalisering in het funderend onderwijs meet. Elke deelnemende school kan dan zien wat de prestaties zijn op het gebied van ICT en technologie, waaronder ook digitale geletterdheid.
Drieëntwintig docenten hebben een Promotiebeurs voor leraren ontvangen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt jaarlijks 9 miljoen euro beschikbaar voor de promotietrajecten. Met de beurs krijgen leraren de kans zich verder te ontwikkelen en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken.
Een verrassend groot deel van de Nederlandse ouders blijkt voorstander te zijn van een gezonde schoollunch. Maar hoe denken schoolleiders en leerkrachten op de basisschool daarover? Willen zij ook samen met de kinderen gezond lunchen?
Het is niet goed gesteld met de taalkennis van onze toekomstige leerkrachten. Pabo-studenten vinden spelling, woordenschat en grammatica steeds moeilijker. Het niveau van de toekomstige basisschoolmeesters en -juffen is zelfs zo zorgelijk, dat de Onderwijsraad nu aan de bel trekt.
In de ochtend was Jesper Hesseling uit Beuningen met zijn gezin bij de uitvaart van zijn schoonmoeder. Zaterdagavond was de hele familie in Hilversum bij de uitreiking van de Zapp Awards. Hesseling, bekend als Meester Jesper, won de prijs voor favoriete ster online. ,,Het was een zwarte dag met een gouden randje”, zegt hij een dag later.
Zeven schoolbesturen en de gemeente Oosterhout hebben maandag 23 januari jl. een handtekening gezet onder een plan voor onderwijshuisvesting, dat de komende twintig jaar de leidraad zal zijn voor de investeringen in schoolgebouwen. Het Integraal Huisvestingsplan 2022-2042 (IHP) heeft zijn werking op vrijwel alle scholen in Oosterhout en de kerkdorpen.
In Amsterdam is het niet langer haalbaar om het hele schooljaar slechts één leraar voor dezelfde basisklas te zetten. Het grote personeelstekort in het onderwijs zorgt ervoor dat er meerdere leerkrachten en professionals per groep worden ingezet.
De oprichting van tientallen klassen voor kinderen met een lichamelijke of mentale beperking leidt tot enthousiaste reacties. Stichting het Gehandicapte Kind heeft sinds 2015 al bijna vijftig klassen opgetuigd en wil dat aantal in de komende jaren verdubbelen.
Veel schoolreisjes zijn dit jaar minder spectaculair, minder lang en vooral minder ver. Dat komt doordat de kosten voor dit soort tripjes flink zijn opgelopen. Daarnaast komt er ook nog eens minder geld binnen, doordat de regels rond de vrijwillige ouderbijdrage zijn veranderd.