Digital Days 2021: jongeren enthousiast maken voor ICT

09.01.21
Op vrijdag 12 februari 2021 gaat de 5e jubileumeditie van Digital Days van start in Midden-Nederland. Het tech talent-evenement wordt mede door studenten georganiseerd en is hét podium voor jongeren in de Regio Foodvalley om ze enthousiast te maken voor de legio mogelijkheden en kansen in de ICT.
Deel bericht
(advertentie)

OCW promoot zichzelf in online filmpje

08.05.24
Het ministerie van OCW heeft een promotiefilmpje over zichzelf gemaakt. Daarin vertelt het ministerie onder andere dat het elke dag werkt aan 'een slim, vaardig en creatief Nederland'.
Deel bericht

Ciske de Rat moet leraren naar Amsterdam lokken

08.05.24
De gemeente Amsterdam probeert met de slogan 'Word leraar in Amsterdam voor de Ciskes van nu' leraren over te halen om in de hoofdstad te komen werken.
Deel bericht

Het ongemak van falende leerlingen en studenten

08.05.24
We weten heus allemaal dat we kunnen leren van de fouten die we maken. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? En waarom gaan we dan in 9 van de 10 gevallen toch foutvermijdend aan het werk met onze leerlingen en studenten?
Deel bericht

Onrust nadat man leerlingen lastigvalt, zo ga je daar als ouder mee om

08.05.24
Ouders zijn ongerust nu al twee keer een leerling van een basisschool De Werft in Breda is lastiggevallen op weg naar school. In beide gevallen werden de kinderen aangesproken door een man die op intimiderende toon vroeg of ze met hem mee naar huis gingen. Dat deden de kinderen niet.
Deel bericht

Didactief Special: het tij keren

08.05.24
Alle kinderen en jongeren verdienen het om het plezier in lezen te ontdekken. In deze special vind je inspirerende voorbeelden uit de praktijk.
Deel bericht

Ruim 4.000 leerkrachten en personeelsleden uit Antwerpse onderwijs staken tegen onderwijsrapport

08.05.24
4.377 leerkrachten en personeel uit het Antwerpse onderwijs hebben vandaag gestaakt. Samen met de 3 onderwijsvakbonden protesteren ze tegen de voorstellen in een rapport over een nieuw personeelsbeleid, dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) had besteld.
Deel bericht

Politie beëindigt pro-Palestijnse betoging Utrecht

08.05.24
De politie in Utrecht heeft een betoging van pro-Palestijnse demonstranten bij de Universiteitsbibliotheek beëindigd. Tegen het eind van de avond werden de 150 betogers gevorderd om weg te gaan. Een deel van hen verliet vrijwillig het terrein. Na middernacht werd de rest van de groep, zo'n 50 mensen, in twee stadsbussen gezet en afgevoerd.
Deel bericht

Bestuur UvA reageert op ontruiming: 'Betreuren dat het zo moest lopen'

07.05.24
De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft in een verklaring aan de studenten van de universiteit gereageerd op de gebeurtenissen van gisteravond en vannacht. "We betreuren ten zeerste dat het zo heeft moeten lopen", schrijft het college van bestuur. "Demonstreren mag op de UvA, maar zonder gezichtsbedekking, blokkades, overnachtingen of sfeer van intimidatie."
Deel bericht

Politie beëindigt demonstratie pro-Palestijnse betogers op campus UvA

07.05.24
De politie in Amsterdam heeft een demonstratie van pro-Palestijnse betogers op de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) beëindigd. Daarbij zijn 140 mensen aangehouden, van wie er nu nog vier vastzitten.
Deel bericht

Islamitische basisschool Aida trekt in bij basisschool de Baanbreker in Laak: 'Elk een eigen ingang'

07.05.24
De islamitische basisschool Aida heeft een plek gevonden bij basisschool de Baanbreker in het Laakkwartier. De twee scholen gaan niet fuseren: Aida krijgt namelijk een eigen ingang in het schoolgebouw. De eerste 150 leerlingen worden in augustus verwacht in het gebouw aan de Elboogstraat.
Deel bericht

‘Na acht weken halveerde de klas’: wat verklaart de leegloop bij Finance en Accounting?

07.05.24
Twee op de drie eerstejaars bij de finance opleidingen van de HvA vertrok afgelopen jaar. Hoe kan zoiets? De opleidingen staan voor een onderwijsvernieuwing, maar moeten eerst de basis op orde krijgen, vinden kritische studenten. ‘Het onderwijs zit rommelig in elkaar.’
Deel bericht

'Onze school dicht? Dat mag niet gebeuren!'

06.05.24
Boos is nog zacht uitgedrukt. Ze zijn ziedend. De Heilige Gerardusschool in Barnflair bij Ter Apel gaat dicht, tot grote ontzetting van leerlingen, ouders en medezeggenschapsraad. Ze pikken het niet en komen in actie. 'Dit mag niet gebeuren', roepen ze in koor.
Deel bericht

Meer zelfdodingen onder tieners

06.05.24
Het aantal zelfdodingen onder tieners is bijna twee keer zo hoog als in de jaren 70. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Deel bericht

Grote tevredenheid over onderwijs-cao’s

06.05.24
Het onderwijs is de sector met de meeste werknemers die tevreden zijn over de cao die op hen van toepassing is. Dat meldt het CBS.
Deel bericht

Busvervoerder Hermes zet studenten in als chauffeur om tekort weg te werken

03.05.24
Ov-bedrijf Hermes zet studenten in om het personeelstekort aan te pakken. Tientallen studenten worden door het ov-bedrijf opgeleid tot studentchauffeur, de eerste vijftien zijn inmiddels aan het werk.
Deel bericht

Rian Visser is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland

03.05.24
Rian Visser is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland. Zij zal zich de komende twee jaar inzetten voor meer leesplezier bij kinderen en de promotie van kinder- en jeugdboeken. Op 17 april, tijdens Lezen Centraal, het jaarlijks congres van Stichting Lezen in het Beatrixtheater in Utrecht is Rian Visser officieel benoemd tot Kinderboekenambassadeur. Zij volgt illustrator Martijn van der Linden op.
Deel bericht

Groningse introductieweek nu echt voor alle studenten

03.05.24
Groningse mbo-studenten kunnen dit jaar volwaardig meedoen aan de introductieweek. Vorig jaar was er een proef met vijftig mbo-studenten. De reacties waren zo positief dat besloten is dat dit jaar alle mbo-studenten welkom zijn.
Deel bericht

Blog | 4 X 1,25 ? 5

02.05.24
Een vierdaagse schoolweek als oplossing voor het lerarentekort? Geen goed idee volgens recent onderzoek.
Deel bericht

Kinderen ingezet om verzetsblad Trouw te bezorgen: 'Je was minder verdacht'

02.05.24
Een aanzienlijk deel van de koeriersters van verzetsblad Trouw was nog minderjarig toen ze in de Tweede Wereldoorlog werden ingezet. Onderzoek van de krant zelf toont aan dat een op de tien bezorgers nog niet volwassen was. Er is zelfs een handjevol mensen bekend dat jonger was dan 12.
Deel bericht

Als pesten samengaat met discriminatie

02.05.24
Discriminatie is een van de redenen waarom kinderen en jongeren gepest worden. Ze worden gepest vanwege bepaalde kenmerken, zoals afkomst, seksuele voorkeur, huidskleur of beperking. Op deze pagina lees je meer over discriminatie en pesten. En wat je ertegen kunt doen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)