Het boek 'Ken je leerling, praktische inzichten uit onderzoek over toetsen en beoordelen PO' ondersteunt leraren en schoolleiders om observaties, data en toetsen gericht in te zetten en daarmee het leerproces en de kansen van alle leerlingen te bevorderen.
In het schooljaar 2022-2023 wordt gestart met 45 lokale coalities van gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties om de schooldag te verrijken. Dat staat in het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.
De HAN is in hoger beroep door de rechtbank gesommeerd om meer dan dertigduizend euro te betalen aan een voormalig student Medische Hulpverlening (BMH). In de eerste jaren van de opleiding BMH is de HAN nalatig geweest in het informeren van aankomende en zittende studenten, oordeelt de rechtbank.
Gezondheidswetenschapper Vivian Kruitwagen is al geruime tijd betrokken bij de Gezonde School-aanpak. Deze is ontwikkeld op basis van recente wetenschappelijke inzichten én praktijkervaring van scholen in het binnen- en buitenland. Vivian legt uit waarom de Gezonde School-aanpak zo succesvol is.
De zes regionale jury's hebben hun winnaar gekozen. Allemaal zetten ze film op geheel eigen wijze in in hun les en maken ze kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2022. Na de zomer gaat de landelijke verkiezing van start.
De Special Media Awards is er voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken voor een leuk online leven voor iedereen.
Het bericht De Special Media Awards: voor een mediawijze en inclusieve samenleving verscheen eerst op Netwerk Mediawijsheid.
Al elf jaar organiseert de Stichting Lezen de campagne 'De Weddenschap'. Leerlingen op het vmbo en mbo gaan een challenge aan met een bekende Nederlander om in een half jaar tijd drie boeken te lezen. Maar de filmpjes die hen hiertoe moeten verleiden werken nauwelijks, onderzocht Jeroen Dera. Hij vertelt erover bij De taalstaat.
Om voorbereid te zijn op een opleving van het coronavirus heeft het ministerie van OCW het sectorplan COVID-19 gelanceerd. Dit sectorplan bevat een leidraad voor schoolbesturen en scholen, zodat zij weten op welk scenario zij zich kunnen voorbereiden en het onderwijs veilig en verantwoord gegeven kan worden.
In een aantal gebieden in Nederlandse steden staan de leefbaarheid en veiligheid onder druk. Problemen op het gebied van onderwijs, armoede, gezondheid, werk, wonen en veiligheid stapelen zich op. Het kabinet wil deze problematiek samen met gemeenten en hun lokale partners en bewoners aanpakken. Met...
Er zijn veel schoolkinderen bij de mensen die getroffen zijn door de blokkade van de haven van Harlingen, eerder vanochtend. Ze wilden op schoolkamp of werkweek naar Vlieland of Terschelling. De haven van Harlingen is intussen weer open, en de veerboten varen weer.
In het hele land kampen kinderopvangbedrijven met personeelstekorten. In totaal zijn er 4000 medewerkers te weinig en dat aantal dreigt op te lopen tot zo'n 35.000 in 2025. In dat jaar wordt de kinderopvang bijna volledig gratis waardoor nog veel meer ouders hun kind naar een opvang zullen willen sturen.
Maar liefst 162.000 jongeren in Nederland lopen een groot risico om in de drugscriminaliteit te belanden. In sommige achterstandswijken gaat het om meer dan 1 op de 8 jongeren. "Een aantal groeit door naar de georganiseerde misdaad en raakt betrokken bij liquidaties en afpersing."
Sinds kot moeten scholen zelf een plan maken voor de manier waarop ze burgerschapsonderwijs inrichten. Een buitenkans, vindt scholier Merlijn van Leerzem, want scholieren willen graag meer leren over de Europese Unie.
De Wet passend onderwijs heeft acht jaar na invoering nog steeds niet het gewenste effect in Gelderland. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland. Het aantal leerlingen dat in onze provincie naar voortgezet speciaal onderwijs (vso) gaat, daalt maar niet. Terwijl dit door de wet juist wel zou moeten.
Leerlingen in het speciaal voortgezet onderwijs doen een nadrukkelijk verzoek aan de boeren om de busjes waarmee zij naar school reizen niet tegen te houden. Voorzitter Elijah Delsink van LBVSO vertelt dat maandag de eindexamens beginnen.
Hoe vervelend is het als je steeds vaker naar huis wordt gestuurd omdat er geen leraar is, waardoor je minder tijd kunt besteden aan lezen, rekenen en schrijven. Als er extra werk op je bord komt, omdat je geen collega hebt waar je de taak samen mee kunt oppakken. Of wanneer je vlak voor de zomer be...
Politie en Openbaar Ministerie hebben een deel van het losgeld dat in 2019 door de Universiteit Maastricht aan criminele hackers is betaald, gevonden en cryptovaluta in beslag genomen. Dankzij een gelukkige timing zijn die cryptomunten meer waard geworden, waardoor de universiteit een half miljoen euro ontvangt terwijl destijds 200.000 euro aan losgeld is betaald.
MedievalMe, een spel waarin scholieren met een augmented reality app zelf onderzoek doen naar een raadselachtig middeleeuws handschrift, kan gerealiseerd worden. Kunsthistoricus Sanne Frequin en vakdidacticus geschiedenis Hanneke Tuithof krijgen financiering van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) om het project te starten.
Als het aan Forum voor Democratie (FvD) ligt komt er na de zomer een FvD-basisschool in Tilburg. Dat blijkt uit het Initiatievenoverzicht van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dat vrijdag gepubliceerd is. Forum wil vijf van deze basisscholen, Renaissancescholen genaamd, starten op verschillende plekken in het land.
Acht scholen in Utrecht leggen nog steeds druk op ouders voor een ‘vrijwillige bijdrage’. Dat zegt wethouder Eelco Eerenberg vandaag tegen de Utrechtse gemeenteraad tijdens het vragenuur. Het uitoefenen van die druk is wettelijk verboden.