CKplus: Cultureel (t)Huiswerk #3

09.04.20

De derde cultureel (t)Huiswerk nieuwsbrief staat weer vol met verwijzingen naar activiteiten voor thuis en voor jong en oud.

Inhoud van de nieuwsbrief #3
1) Rijksmuseum Amsterdam Nieuwsbrief.
2) Rijksmuseum Fotowedstrijd Document Nederland Junior.
3) Het Koninklijk Concertgebouw Concours biedt een podium aan muzikale kinderen van 9 tot 14 jaar. Inzendtermijn verlengd!
4) Zes sites met Thuis Workshops van Musea. Kijken, luisteren en Doen
5) Overzicht culturele en educatieve activiteiten PO.
6) Kleurplaten musea, van kleuter tot grootouders.
7) Educatieve culturele activiteiten Beeldende Kunst voor VO en CKV
8) Lesopdrachten voor thuisonderwijs, gratis kunsteducatie.
9) Ballet PARADE van Erik Satie en Pablo Picasso (video)
Deel bericht
(advertentie)

Nieuwsbrief Basisonderwijs 467

08.10.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere werkboekjes Halloween, een nieuw rekenspel, Origami Heks vouwen, Leesplezier en dyslexie (artikel) en stoelyoga tussendoortjes.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 466

25.09.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere knutselen met kastanjes, Bodemdierendagen, werkboekjes herfst, hunebedden en de Kinderboekenweek.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 465

10.09.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere werkboekjes voor de Kinderboekenweek, een nieuwe instructieklok voor het digibord, een digibordles bij het prentenboek De steen en de tijd en het webpad En toen?.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 464

27.08.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere werkboekjes voor de Kinderboekenweek, rustgevende oefeningen op de stoel voor kinderen en energizers Gouden Weken.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 463

13.08.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met onder andere leuke materialen voor de Gouden Weken en opdrachten-tekenbladen Weer naar school voor kleuters.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 462

19.06.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere werkboekjes voor het einde van het schooljaar, educatieve spelletjes en leuke knutselsuggesties voor de zomer.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 461

05.06.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs werkboekjes Zomer, woordenschat kwartet, Vaderdag knutsels en meer.
Deel bericht

CKplus Nieuws #9, mei 2020

11.05.20
In deze nieuwsbrief thuiswerk voor po en vo, een hele mooie verzameling tips van musea en instellingen: podcasts, video's, registraties, rondleidingen, visuele exposities etc.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 460

10.05.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere puzzelbladen Hemelvaart, schrijf en praattips over het corona, opdracht-tekenbladen De Sloot voor kleuters.
Deel bericht

OCW Coronabulletin nr. 9

07.05.20
Bijgaand het 8e Corona-nieuwsbulletin met informatie over de maatregelen die genomen worden in het onderwijs met betrekking tot de coronacrisis.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 459

20.04.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week weer veel tips voor thuisonderwijs, zoals de werkboekjes Koningsdag en proefjes voor thuis.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 458

02.04.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week werkboekjes en opdracht-tekenbladen Pasen, downloadbaar lesmateriaal van De Rolf groep, educatieve spelletjes en meer.
Deel bericht

Cultureel (t)huiswerk voor jong en oud #2

26.03.20
Mooie lessen/workshops om thuis te doen 1) 3 Workshops van het Stedelijk Museum 2) 14 mini documentaires horende bij vroegere exposities 3) Honderden video's met items over kunst en kunstenaars 4) Hoe kun je schilderen als KarelAppel, hoe maak je een hoogdruk en nog 88 tutorials 5) Lesbrief Circus 6) Speel het IK BEN OFFLINE spel 7) een snelle kijkles Bart van der Leck
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 457

24.03.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week heel veel tips voor thuisonderwijs in verband met de coronacrisis.
Deel bericht

CKplus Nieuws 5, maart 2020. Cultureel thuiswerk

18.03.20
In deze nieuwsbrief zes items met culturele activiteiten die de leerlingen thuis kunnen doen. Vanaf 9 jaar.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 456

14.03.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere aandacht voor de gevolgen van het coronavirus voor het onderwijs, leren op afstand, vragen en antwoorden van deskundige Tom Braams en een nieuwe werkboekje over de Lente.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 455

06.03.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere opdracht-tekenbladen en een dobbelspel voor kleuters bij het thema Boerderij, werkboekjes en knutsels over de lente. Nieuw: stel een vraag aan drs. Tom Braams over leesproblemen, spellingproblemen, angst en concentratieproblemen.
Deel bericht

CKplus Amsterdam Special

14.02.20
In deze Amsterdam Special aandacht voor overzichten met stadswandelingen, gidsen, monumenten en de musea. Tevens korte aankondigingen van lerarenworkshop van het Rijksmuseum en het Koninklijk Concertgebouw Concours.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 453

24.01.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere leesversnellers, Mahlers Digitale Klaslokaal, vouwwerkjes voor alle groepen, Tafel diploma en opdracht-tekenbladen Winter.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 452

10.01.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met onder andere werkboekjes Winter, lesmateriaal bij het prentenboek Moppereend en spelletjes met het zelfstandig naamwoord.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)