Samengevat, een onmisbare examenbundel

10.11.20

Zeg nou zelf, 2020 is wel een heel apart schooljaar voor je geweest. Je hebt in het voorjaar een tijdje vanuit huis moeten leren. Geen docent die je in de klas vertelde wat je nu moest behandelen. Alles kwam aan op je eigen discipline en de mogelijkheden van je school om online onderwijs aan te bieden.

Mensen die denken dat dit een makkelijke tijd waarin je vooral van je vrijheid genoot, hebben duidelijk niet in je schoenen gestaan. Misschien heb je net zoals veel andere leerlingen eigenlijk een achterstand opgelopen, die je nu keihard aan het inhalen bent. Het komende jaar ga je eindexamen doen. Of je de komende maanden hele dagen naar school kan, dat moeten we nog zien. Je hoopt erop, maar niemand kan voorspellen of ons land niet opnieuw in lockdown gaat. . Samengevat kan je hierbij helpen.

Wie niet stressen wil, moet slim zijn

Ook al ben je helemaal bij met je lesstof, een naderend schoolonderzoek of eindexamen kan behoorlijke stress opleveren. Je weet van jezelf dat je de lesstof beheerst, maar is het wel voldoende? Ben je niet bang dat je straks te maken krijgt met vervelende strikvragen of dat je door tijdgebrek de vragen niet goed leest en dus het verkeerde antwoord geeft? Geloof het maar, het maken van een examen kun je leren. Niet door jaren achter elkaar te blijven zitten en elk jaar een nieuwe poging te doen, maar gewoon door te oefenen. Waarmee? Met examens van de afgelopen jaren. Die vind je in Samengevat, dé examenbundel die je niet laat stressen, maar je op een slimme manier voorbereidt op die dagen dat al je leeftijdgenoten moeten laten zien wat ze geleerd hebben.

Een eindexamen is al moeilijk genoeg

Als bekende voetballers als Memphis Depay of Lionel Messi zich voorbereiden op een belangrijke wedstrijd, beginnen ze ruim van tevoren met trainen. Ze laten het echt niet afhangen van de laatste dagen voor de wedstrijd. Ook al weten ze van zichzelf dat ze tot de top behoren, ook zij hebben het nodig om op een slimme manier met hun vak bezig te zijn. Jij kunt dit ook, op een efficiënte manier. In Samengevat vind je niet alleen de laatste examens, waarmee je kunt oefenen, maar ook je examenstof, op een heldere en overzichtelijke manier samengevat. Door te oefenen raak je vertrouwd met het type vragen en de manier waarop ze gesteld zijn. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Veel oefenen vergroot je zelfvertrouwen, zodat je in je examentijd je rust kunt bewaren. Zo presteer je toch veel beter?

Samengevat, je hulp in onzekere dagen

In je examentijd moet je al je kennis aanspreken en ook nog in een korte tijd. Daarnaast wil je ook je normale leven blijven leven. Samengevat is geen vervanging voor je normale lesmateriaal. Je kunt het beste op tijd beginnen met leren. Gebruik Samengevat om te oefenen en zelfvertrouwen te kweken. Gebruik de samenvattingen in Samengevat om te kijken op welke punten de lesstof nog onvoldoende in je hoofd zit. Als de dag van je examen aangebroken is, gebruik de samenvattingen in Samengevat dan als laatste hulpmiddel om je geheugen nog even een allerlaatste boost te geven.
Deel bericht
(advertentie)

[EduAd] Gratis Mees Kees-lesmateriaal

01.12.20
Ga op een interactieve manier in de klas aan de slag met het nieuwe boek Mees Kees De husselrace. In het boek en het lesmateriaal is er dit keer speciale aandacht voor de dyslectische Sammy. Door het materiaal te downloaden, maak je kans op een gratis boek!
Deel bericht

[EduAd] Een sociaal veilige school in 2021?

30.11.20
Doe mee met Kwink, dé online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL). Inclusief burgerschap en mediawijsheid. Voor groep 1 t/m 8. Praktisch, leuk en altijd actueel. Vraag voor de hele school een gratis proefabonnement Kwink aan; geldig vanaf 4 januari tot en met de voorjaarsvakantie!
Deel bericht

[EduAd] Probeer Gynzy gratis!

30.11.20
Probeer Gynzy gratis uit en ontdek alle digitale leermiddelen. Je hebt dan tijdelijk toegang tot vele handige tools en kant-en-klare lessen, waarmee je interactief les kan geven op het bord. Daarnaast kun je met de digitale verwerking jouw leerlingen digitaal de adaptieve lesstof laten maken.
Deel bericht

Minister van Engelshoven neemt Max Havelaar - de graphic novel in ontvangst

25.11.20
In boekhandel Paagman in Den Haag nam Minister van Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) vandaag het eerste exemplaar van Max Havelaar - de graphic novel - in ontvangst uit handen van auteur en voormalig conservator van het Multatuli Huis Jos van Waterschoot.
Deel bericht

ThiemeMeulenhoff gaat samenwerken met toetsenplatform Woots

25.11.20
Vanaf aankomend schooljaar is digitaal toetsen voor klanten van ThiemeMeulenhoff nog eenvoudiger dankzij de nieuwe samenwerking tussen ThiemeMeulenhoff en Woots, het grootste platform voor digitaal toetsen.
Deel bericht

[EduAd] Een vertelconcert als digibordles

16.11.20
Ontvangen jullie door Corona geen kunstenaars, dichters of muzikanten op school? Dan is er dus dit jaar minder aandacht voor kunst & cultuur. Gelukkig kun je met de Denkballades muzikant Floor en filosofiejuf Fabien virtueel in de klas ontvangen. Een digibordles met downloads met aandacht voor literatuur, muziek, filosofie en kunstzinnige vorming.
Deel bericht

Basicly verwelkomt Heutink ICT als implementatiepartner

13.11.20
Basicly mag vanaf november 2020 Heutink ICT haar preferred implementatiepartner noemen. Met deze nauwe samenwerking bundelen beide organisaties hun krachten om primair en voortgezet onderwijs te ondersteunen bij de volledige borging van digitale geletterdheid in hun onderwijs.
Deel bericht

[EduAd] Gratis kennismakingspakket Filosoferen met kinderen

04.11.20
'Ik vind filosoferen leuk, want nu gaat het eens niet over wat de juf of meester vindt, maar wat wij vinden,' aldus Sajad. Dat alleen al is een reden om te gaan filosoferen met kinderen. Maar hoe pak je dat aan? Met het gratis kennismakingspakket van Filosovaardig ontvang je handige tips en tools.
Deel bericht

Een jaar uit het ­leven van een basisschooldirecteur

26.10.20
Basisschooldirecteur Cordula Rooijendijk hield een jaar lang een dagboek bij van haar belevenissen als schoolleider van Montessorischool De Amstel, een school met een zeer diverse...
Deel bericht

SpaarWijs leert vmbo’ers verstandig met geld omgaan

23.10.20
De Amsterdamse promovenda Aisa Amagir heeft het programma SpaarWijs ontwikkeld. Met dit programma kunnen vmbo-leerlingen hun geldzaken beter leren begrijpen, beheren en plannen.
Deel bericht

Nieuw voor basisscholen: virtuele filosofielessen in de klas

14.10.20
Ingezonden mededeling - Wil je graag filosoferen met kinderen, maar weet je niet hoe te beginnen? Een muzikante en ervaren gastdocent ontwikkelde vijf filosofische videolessen. Ze zijn volledig corona-proof: via het digibord krijgt de klas bezoek van muzikant Floor Wittink en kinderfilosoof Fabien van der Ham. In een video van 8 minuten geven zij de filosofieles een vliegende start.
Deel bericht

[EduAd] De Kwink-hoek is gericht op het sociaal-emotioneel leren van kinderen in de onderbouw

13.10.20
De bouwhoek, de huishoek, de letterhoek… Allemaal bekend. Nieuw is de Kwink-hoek! Speciaal gericht op het sociaal-emotioneel leren van kinderen in de onderbouw. Ook geschikt voor scholen die (nog) geen abonnement hebben op Kwink.
Deel bericht

Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog deze week gratis verspreid in voortgezet onderwijs

07.10.20
Deze week worden zo’n 10.000 Bosatlassen van de Tweede Wereldoorlog uitgereikt aan scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog is een uitgave van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Noordhof Atlasproducties ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid.
Deel bericht

Kerstmusicals 2020

28.09.20
Op Musical op School vind je kerstmusicals van alle belangrijke producenten van schoolmusicals. Musicals gebaseerd op het kerstverhaal en musicals met een mooi thema dat past bij Kerstmis.
Deel bericht

Lessen Toekomstkunde nu ook voor groep 3 en 4

23.09.20
Het Wereld Natuur Fonds brengt sinds september 2019 wekelijks lesmateriaal uit voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs onder de naam Toekomstkunde. Nieuw dit schooljaar is een aanbod voor groep 3 en 4: Toekomstkunde Junior. Leerkrachten kunnen ieder kwartaal een set met 5 lessen over Nederlandse natuur en duurzaamheid downloaden. De eerste herfst-lessen zijn nu gratis beschikbaar.
Deel bericht

Online onderwijsaanbieder Squala breidt uit naar Duitsland

17.09.20
Futurewhiz, het moederbedrijf van online oefenprogramma Squla, krijgt er zo’n zeven miljoen potentiële klantjes bij. Het bedrijf gaat uitbreiden in Duitsland, waardoor miljoenen kinderen via het platform toegang krijgen tot online lesstof. Een ongekende groei in coronatijd.
Deel bericht

Scholen kopen commerciële coronatests

08.09.20
Schoolbesturen in Groningen en Drenthe kopen commerciële coronatests. Ze vinden de uitslag van de GGD te lang duren.
Deel bericht

Vanaf 7 september weer nieuwe lessen Toekomstkunde

27.08.20
Afgelopen schooljaar introduceerde het Wereld Natuur Fonds (WWF) het lesaanbod Toekomstkunde: gratis actuele lessen voor het basisonderwijs over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren voor het basisonderwijs. Vanaf 7 september verschijnen er weer wekelijks nieuwe lessen.
Deel bericht

Meester Sander uit Meppel brengt boek uit over onderwijs voor de onderbouw

21.08.20
Het leven van Sander Gordijn is allesbehalve saai. Naast zijn online activiteiten, opnemen van uitzendingen voor KindPunt Meppel en de introductie van de beweegvloer, die leerlingen stimuleert om te bewegen, kan hij een nieuwe mijlpaal aan zijn carrière toevoegen: een boek.
Deel bericht

Nieuw: Denktekenen, een filosofisch denkspel voor kinderen

18.08.20
Persbericht Wat is macht? Of vrijheid, je ziel, de tijd, het nu? Een simpel antwoord is op zulke vragen natuurlijk best te geven. Je kijkt gewoon in het woordenboek. Toch wil je kinderen meer leren dan een definitie. Dit soort begrippen hebben namelijk voor iedereen een andere betekenis. Het filosofische denkspel Denktekenen helpt kinderen om op een speelse manier hun eigen antwoorden te vinden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)