Vmbo in Amsterdam vergeet één toets van schoolexamen

15.06.19
Het is nog niet duidelijk of 77 vmbo-examenleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam zijn geslaagd. Het blijkt dat ze één toets van het schoolexamen niet hebben gemaakt. De school meldt dat het een opdracht betreft voor het vak Engels die voor 2,5 procent meetelt voor het eindcijfer. Volgens de school zijn de eindtermen van deze opdracht door andere schoolexamens voldoende getoetst.
Deel bericht

Honderd procent score op twee scholen in Enschede: iedereen is geslaagd

14.06.19
Een perfecte score voor het Greijdanus College en het Corylus College in Enschede. Maar liefst 100 procent van de eindexamenleerlingen op de Enschedese vestigingen kreeg woensdag goed nieuws en is dus geslaagd voor de eindexamens.
Deel bericht

Leerlingen Calvijn College Amsterdam weten nog steeds niet of ze geslaagd zijn

14.06.19
Leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam weten nog niet of ze geslaagd zijn. Woensdagavond kregen ze te horen dat ze minimaal nog een dag moeten wachten op de uitslag. Een woordvoerder laat weten dat de leerlingen nog niet zijn gebeld. Dat komt door "onvoorziene problemen van administratief-technische aard", aldus de school op de website.
Deel bericht

Tim slaagt met zeven tienen en zes negens

13.06.19
Gymnasiast Tim van Dijk, leerling van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, heeft zijn eindexamen gehaald met gemiddeld een 9,5 op de eindlijst. Tim, die woont in Oeffelt, haalde zeven keer een 10 en zes keer een 9. Hij deed net als alle andere leerlingen in acht vakken examen, maar volgde dit examenjaar veel meer vakken dan vereist: 13.
Deel bericht

Slob relativeert probleem zoekgeraakte examens

12.06.19
In de regel is verzending van het examenwerk per aangetekende post betrouwbaar. Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat hierbij iets misgaat en ieder jaar zijn er enkele van deze gevallen, aldus onderwijsminister Slob. Hij wijst er ook op dat de scholen in elk geval niets kan worden verweten, omdat zij de examens volgens de regels aangetekend hebben verzonden.
Deel bericht

Checklist gepubliceerd voor versterking afsluitend karakter schoolexamen

11.06.19
De VO-raad heeft een checklist gepubliceerd waarmee scholen kunnen nagaan of hun pta voldoende recht doet aan het afsluitende karakter van het schoolexamen. Aan de hand van de uitkomsten kunnen waar nodig stappen worden gezet. De checklist bevat een serie vragen waarmee scholen kunnen nagaan of hun schoolexaminering, zoals vastgelegd in het pta, ook daadwerkelijk een afsluitend karakter heeft.
Deel bericht

Waarom worden er geen back-ups gemaakt van examens?

07.06.19
Onderwijsinstellingen kunnen zelf kiezen of ze dat wel of niet doen. Het is bijv. niet duidelijk of een kopie dezelfde rechtsgeldigheid heeft als het originele exemplaar. Die kopieën moeten dan ook nog eens onder begeleiding worden gemaakt. Zowel het Ministerie als de Onderwijsinspectie zeggen bovendien dat het risico op dat het mis gaat eigenlijk vrij klein is.
Deel bericht

Balen voor scholieren: sommige examens moeten helemaal opnieuw

06.06.19
Flink balen voor sommige leerlingen die eindexamen hebben gedaan. Niet omdat ze de toets niet goed hebben gemaakt, maar omdat er iets mis is gegaan met hun papieren toets. Op verschillende plaatsen ging het mis: in Driehuis (IJmuiden), Eersel, Drachten en Uithuizen. Over 2 weken moeten de leerlingen hun examens over doen.
Deel bericht

Postzak gestolen: examens middelbare school Eersel moeten over

05.06.19
VWO-leerlingen van het Rythovius College uit Eersel moeten het schriftelijk Centraal Examen geschiedenis en wiskunde A opnieuw maken. Een postzak waarin de examens zaten is gestolen.De examens waren vanuit het postdepot aangetekend onderweg naar de tweede corrector, toen de postzak werd gestolen. De onderwijsinspectie heeft de examens daarom maandag ongeldig verklaard.
Deel bericht

Weer problemen op scholenkoepel LVO Limburg

01.06.19
De school wil rust voor de leerlingen. Inmiddels hebben de vierdejaars, zo’n 250 leerlingen, de eindexamens achter de rug. Dat hen hetzelfde lot boven het hoofd hangt als de vorige kandidaten, is uitgesloten. Hun schoolexamens waren voor de kerst al op orde. Een tussentijdsrapport van de inspectie bevestigt dat. Voor de huidige examenleerlingen werd een nieuw schoolexamenprogramma gemaakt.
Deel bericht

Eindexamens voorbij, LAKS kreeg veel klachten over dieren en muziek

25.05.19
Volgens het LAKS gingen de klachten, veel meer dan in andere jaren, over de inhoud. En een aanzienlijk groter deel van de klachten was afkomstig van vmbo'ers. In de categorie opvallende klachten registreerde het LAKS er dit jaar veel over dieren en muziek. Zo werd er geklaagd over geluidsoverlast door koeien en ganzen. Een pauw verstoorde zelfs meerdere examens met zijn gekrijs.
Deel bericht

Sofia (17) uit Epe bezorgt haar school primeur met eindexamen Russisch

24.05.19
Bijzonder? Hoezo bijzonder? Zelf ziet Sofia Shchyhlinskaya de nieuwswaarde er niet zo van in. Maar feit is dat slechts tien havisten dit jaar eindexamen Russisch doen. En de 17-jarige Epese is er één van. Voor Sofia kent de taal inmiddels weinig geheimen meer. Ze spreekt 'm al van jongs af aan, omdat ze geboren is in Wit-Rusland.
Deel bericht

Docente ging even paracetamol halen en de 18 examens Frans waren weg

24.05.19
Voor een docente Frans van het Arentheem Thomas a Kempis College in Arnhem stortte de wereld op maandagochtend in toen ze in haar auto keek. De tas met de eindexamens van 18 van haar leerlingen bleek te zijn verdwenen. Even was ze een supermarkt binnen gestapt.
Deel bericht

Eindexamens 2019: de stand van zaken (week 2)

22.05.19
De eindexamenperiode is alweer de derde en laatste week ingegaan. We blikken nog even terug op de week 2 en kijken wat er deze week nog op het program staat. En hoe gaat het op dit moment met de klachtenlijn van het LAKS? Het totaal aantal klachten dat is binnengekomen bij het LAKS bedraagt op dit moment 140548
Deel bericht

Welke school in jouw buurt scoort het best voor de eindexamens?

21.05.19
De cijfers over de examenresultaten worden elk jaar gepubliceerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). RTL Nieuws bekeek voor elke schoollocatie hoeveel leerlingen er in totaal examen deden en welk cijfer zij gemiddeld haalden. Bij welke school in jouw buurt worden de hoogste cijfers gehaald?
Deel bericht

Docent op staande voet ontslagen nadat hij vmbo-leerlingen hielp bij examen

18.05.19
Zeventien scholieren van vmbo Aloysius De Roosten in Eindhoven moeten hun examen Duits opnieuw (‘als ware het hun eerste kans’) maken omdat een leerkracht enkele leerlingen zou hebben geholpen. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden. De docent is op staande voet ontslagen, meldt rector Corinne Sebregts. Ze noemt het ‘een zeer domme fout’.
Deel bericht

Heeft werken op verschillende devices invloed op het toetsresultaat van leerlingen?

16.05.19
Maakt het uit of een leerling een toets maakt op een tablet of op een laptop? Dit is een vraag waar veel scholen mee worstelen. Wij spraken hierover met Nathan Dadey, onderzoeker bij Center for Assessment in de Verenigde Staten.
Deel bericht

Ander havo-examen muziek nadat het korte tijd online stond

16.05.19
Havo-leerlingen die vrijdag eindexamen doen voor het vak muziek, krijgen een ander examen voorgeschoteld dan eigenlijk de bedoeling was. Door een vergissing hebben de oorspronkelijke opgaven vorige week korte tijd online gestaan op een website waar kandidaten kunnen oefenen voor hun examens. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob.
Deel bericht

Spreiding eindexamens is ‘monsterklus’

15.05.19
Noem de maand ‘mei’ en elke eindexamenleerling schiet in de stress. En dat geldt ook voor sommige docenten. De VO-raad pleit voor gespreide examens. Dat heeft voordelen, maar er zijn evengoed grote bezwaren. Pieter Hendrikse, voorzitter CvTE, ziet verschillende voordelen in de ‘flexibilisering’ van eindexamens. Als je de eindexamens zou spreiden, zal bovendien de werkdruk dalen.
Deel bericht

Scholen mogen zegel verbreken voor controle

13.05.19
Fouten in eindexamens: pagina’s ontbreken en misdrukken. Er kunnen fouten zitten in de examens, daarom krijgen alle VO-scholen toestemming van het College voor Toetsen en Examens om van enveloppen met de examens voor maandag het zegel voorafgaande aan het examen te verbreken en de enveloppen te openen en te controleren; omdat de oorzaak van de incomplete examens nog onbekend is
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)