Samenstelling onderzoekscommissie kwaliteit schoolexaminering bekend

28.07.18
De commissie doet onderzoek naar de kwaliteitsborging van de schoolexaminering en de positie van het programma van toetsing en afsluiting (pta) daarin.Doel van het onderzoek is om een landelijk representatief beeld te krijgen van de kwaliteitsborging van de schoolexaminering in het VO, met waar nodig aanbevelingen voor verbetering van de processen rond schoolexamens ...
Deel bericht

LVO stelt vragen bij omvang en aanpak VMBO-onderzoek

20.07.18
Het college van bestuur en de raad van toezicht van onderwijskoepel LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs) plaatsen vraagtekens bij 'de omvang en aanpak' van de onderzoeken die zijn aangekondigd naar aanleiding van het examendebacle op VMBO Maastricht. LVO kondigt aan zelf een uitvoerige analyse te willen maken van de oorzaken van het examendebacle.
Deel bericht

Eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

18.07.18
41 leerlingen van VMBO Maastricht kunnen vandaag op school hun diploma ophalen. Ze krijgen woensdagmiddag een telefoontje wanneer ze daarvoor terechtkunnen, zei een woordvoerder van de school.Geslaagden komen niet allemaal tegelijk, maar krijgen een tijdstip te horen wanneer ze zich woensdagmiddag kunnen melden. Wie niet wil hoeft het diploma niet per se woensdag op te halen.
Deel bericht

VMBO Maastricht biedt excuses aan voor nieuwe fout

18.07.18
79 leerlingen van het VMBO Maastricht hoeven geen herstelopdracht te maken voor het vak ckv , terwijl ze dat eerder wel te horen hadden gekregen. Volgens de school is er een fout gemaakt en hadden de leerlingen het vak al afgerond. De school heeft hun excuses aangeboden en laten weten dat ze de herstelopdracht niet meer hoeven te maken.
Deel bericht

VMBO Maastricht biedt excuses aan voor nieuwe fout

18.07.18
79 leerlingen van het VMBO Maastricht hoeven geen herstelopdracht te maken voor het vak ckv (culturele en kunstzinnige vorming), terwijl ze dat eerder wel te horen hadden gekregen. Volgens de school is er een fout gemaakt en hadden de leerlingen het vak al afgerond.
Deel bericht

Een praktijkgericht examenvak voor de gemengde en theoretische leerweg

13.07.18
Technologie & toepassing is een conceptschoolexamenvak voor de gemengde en theoretische leerweg van het vmbo. Het is een vak waarin de praktische leerstijl van leerlingen wordt aangesproken, brede praktische vaardigheden worden ontwikkeld en waarin leerlingen zich tegelijkertijd oriënteren op ....
Deel bericht

Nu toch geen zomerschool voor sommige vmbo-leerlingen

13.07.18
Een onbekend aantal examenleerlingen van het VMBO Maastricht hoeft toch niet naar een speciale zomerschool. Voor hen, volgens de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs een "behoorlijke groep", is een toets niet meer nodig. "Het is een chaos", zegt onderwijscoach Ingeborg Dijkstra.
Deel bericht

Nu toch geen zomerschool voor sommige vmbo-leerlingen: 'Het is een chaos'

13.07.18
Een onbekend aantal examenleerlingen van het VMBO Maastricht hoeft toch niet naar een speciale zomerschool. Voor hen, volgens de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs een "behoorlijke groep", is een toets niet meer nodig. De overige leerlingen moeten wel naar de zomerschool om de examens in te halen.
Deel bericht

‘Veel vmbo’s sjoemelen rond examinering’

13.07.18
Er wordt heel wat aangerommeld rond de examinering van vmbo'er, vermoedt René Kneyber. Hij is wiskundeleraar aan het Oosterlicht College in Nieuwegein en lid van de Onderwijsraad.
Deel bericht

Vmbo'ers Maastricht horen morgen welke toetsen ze moeten herkansen

11.07.18
Morgen horen de leerlingen van VMBO Maastricht voor welke vakken ze opnieuw toetsen voor het schoolexamen moeten doen. Eerst was er sprake van een totaaltoets, over alle stof, voor alle 354 leerlingen. Het afgelopen weekend hebben de scholieren daarvoor geblokt.Maar maandagavond werd die totaaltoets afgeblazen voor 311 vmbo'ers. De ouders kregen daar een e-mail over.
Deel bericht

Toch geen toets maatschappijleer voor leerlingen VMBO Maastricht

11.07.18
Eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht hoeven toch niet allemaal de toets maatschappijleer te maken. Uit zorgvuldig aanvullend onderzoek is gebleken dat de eindtermen voor maatschappijleer toch voldoende gedekt zijn door toetsen uit het oude toetsprogramma, schrijft de school. Dat betekent dat de verplichte toets komt te vervallen.
Deel bericht

School blundert: 570 diploma's ongeldig

11.07.18
Door een administratieve fout zijn 570 diploma's van leerlingen van Het Assink Lyceum (Haaksbergen en Eibergen) ongeldig. Op de diploma's staat dat de leerlingen cum laude zijn geslaagd, terwijl dat maar bij negen leerlingen daadwerkelijk zo is. De fout werd ontdekt door de ouders van een van de leerlingen.Om die fout recht te zetten, krijgen al die leerlingen een nieuw diploma.
Deel bericht

’Inhalen maatschappijleer VMBO roept onrust op’

07.07.18
Advocaat Wouter Geertsen heeft vrijdag namens zo’n 130 ouders een brief geschreven aan de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs waarin hij om opheldering vraagt over het vak maatschappijleer.Veel leerlingen rekenden er niet op dat ze maatschappijleer moeten overdoen. Het in het derde jaar behaalde punt voor dit vak telt tot verbazing van leerlingen niet meer mee.
Deel bericht

Gymnasium scholiere uit Hoogeveen slaagt cum laude voor alle profielen

06.07.18
Aniek Reinders (17) uit Hoogeveen heeft een bijzondere prestatie geleverd. De gymnasium scholiere is als enige van haar school voor álle profielen cum laude geslaagd. Niet dat dit een doel was. Ze wilde vooral zoveel mogelijk vakken volgen als extra uitdaging. Om dezelfde reden behaalde ze een Cambridge certificaat, niveau C2: het hoogste niveau Engels. En ze volgde een poosje Chinees.
Deel bericht

Bestuursvoorzitter UvA gaat kwaliteit schoolexamens onderzoeken

05.07.18
Geert ten Dam, bestuursvoorzitter van de UvA, gaat het landelijk onderzoek naar de kwaliteit van schoolexamens leiden.Afgelopen week pleitte de VO-raad voor een onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de examens. De raad gaf toen aan dat er op het moment geen signalen zijn dat er ook op andere scholen misstanden als die in Maastricht plaatsvinden.
Deel bericht

’Narekenaars’ Rijk onderzoeken vmbo-debacle

05.07.18
De onafhankelijke toezichthouder Auditdienst Rijk (ADR) gaat onderzoeken of de onderwijsinspectie steken heeft laten vallen in het debacle rond VMBO Maastricht. De onderzoekers beginnen deze maand nog en krijgen tot uiterlijk november de tijd, schrijft minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Bestuursvoorzitter Maastricht speelt 'geen inhoudelijke rol' meer bij afwikkeling examendebacle

05.07.18
André Postema, de bestuursvoorzitter van de scholenkoepel waar het VMBO Maastricht onder valt, speelt 'geen inhoudelijke rol' meer bij de afwikkeling van het examendebacle in Maastricht. Ook draagt hij geen verantwoordelijkheid meer voor de betrokken scholen. Dat schrijft minister Ingrid van Engelshoven in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Minister: Leerlingen VMBO Maastricht kunnen hele zomer hersteltoetsen maken

05.07.18
De leerlingen kunnen in juli en augustus hersteltoetsen maken om nog voor het eind van de zomer alsnog hun diploma te halen. Scholieren die langer de tijd nodig hebben, mogen in het nieuwe schooljaar wel met hun mbo-opleiding beginnen.Voor een aantal leerlingen worden de toetsen op maat gemaakt waardoor zij alleen de delen die zij nog missen hoeven in te halen.
Deel bericht

Zomerschool om gezakte vmbo'ers Maastricht alsnog te laten slagen

04.07.18
Er komt een speciale zomerschool voor de honderden gedupeerde leerlingen van het VMBO Maastricht. Er wordt alles aan gedaan om de 354 eindexamenleerlingen alsnog aan een diploma te helpen. Het LVO wil zo veel mogelijk eindexamenleerlingen voor 31 augustus alsnog hun diploma laten behalen, zodat ze zonder vertraging kunnen beginnen aan een vervolgopleiding.
Deel bericht

Minister ziek, debat VMBO Maastricht uitgesteld

03.07.18
Het debat dat de Tweede Kamer vanavond zou voeren over de wantoestanden bij VMBO Maastricht gaat niet door. Minister Slob is ziek. De minister heeft volgens zijn woordvoerder ‘hevige griepverschijnselen’. In plaats van het debat wordt de Kamer morgen per brief over de laatste stand van zaken geïnformeerd. Op een later moment wordt dan nog een debat ingepland.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)