Waar vind je aangepaste oefenexamens?

18.04.17
Zit je in het (voor)laatste jaar van het vmbo, havo of vwo? Dan wordt het tijd om je voor te bereiden op je examens. Als je een leesbeperking hebt, vraagt dat extra voorbereiding.
Deel bericht

Afname Centraal Schriftelijk Praktijk Examen VMBO moet beter

29.03.17
De centraal schriftelijke praktijkexamens (CSPE) in het vmbo worden nog te vaak niet helemaal volgens de vereisten afgenomen. Dit blijkt uit onderzoek dat de inspectie in 2016 deed naar het CSPE.
Deel bericht

Handreiking SLO voor schoolexamen CKV online

23.12.16
Om docenten CKV houvast te geven bij het nieuwe examenprogramma CKV havo/vwo maakte SLO een digitale handreiking.
Deel bericht

Bussemaker: te veel leerlingen met dyslexieverklaring

21.12.16
Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker vinden dat zorgelijk veel leerlingen een dyslexieverklaring krijgen. Scholieren met zo'n verklaring kunnen van diverse faciliteiten profiteren.
Deel bericht

Bussemaker stuurt brief aan 150.000 eindexamenkandidaten

17.11.16
Ruim 150.000 eindexamenkandidaten havo, vwo en mbo-4 (bol) ontvangen deze week een brief van minister Bussemaker. Nog te veel studenten switchen na het eerste jaar van studie, of vallen zelfs uit.
Deel bericht

Scholen weren zwakke leerlingen van examen

07.09.16
Hoewel het niet mag, zetten sommige middelbare scholen contracten in om slecht presterende leerlingen te kunnen uitsluiten van het centraal eindexamen.
Deel bericht

Scholen zijn slordig met examens

25.08.16
De Onderwijsinspectie verklaarde dit jaar meer dan 1300 eindexamens en rekentoetsen ongeldig. Onder andere door computerproblemen ging het mis.
Deel bericht

Staatssecretaris Dekker trekt beurs voor bijspijkerles

25.07.16
Staatssecretaris Sander Dekker (onderwijs) stelt in 2017 €9 miljoen beschikbaar voor zomerscholen. Tot voor kort hadden de meeste leerlingen die op hun rapport net tekort kwamen maar twee keuzes: zitten blijven of overgaan naar een lager niveau.
Deel bericht

Schoolverlaters hebben meer moeite met vinden van een baan

21.07.16
Allochtone schoolverlaters vinden na het behalen van hun diploma in het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs minder snel een baan dan autochtone ...
Deel bericht

Einde centrale loting biedt kans voor laatbloeier met een 6-min

19.07.16
De meeste van de bijna 55.000 aankomende studenten horen vandaag of ze zijn ingeloot of uitgeloot voor de studie van hun eerste voorkeur. Het
Deel bericht

Onvrede over te zwaar staatsexamen speciale school

16.07.16
De zoon van Marieke Hulsbergen weet nog maar net dat hij is gezakt. Als een leerling staatsexamen doet - bijvoorbeeld omdat hij op een speciale school zit - loopt zijn schooljaar door. Dat wat reguliere scholen het schoolexamen noemen wordt bij het staatsexamen pas deze weken en in één keer getoetst, vaak mondeling.
Deel bericht

Eindelijk 'geslaagt'

17.06.16
Bij Karin Bloemen ging vandaag de vlag uit voor dochter Iona. "Supertrots, ze heeft er hard voor gewerkt", meldde de cabaretière op Twitter.
Deel bericht

'Wat prettig is voor de leerling is niet per definitie goed'

17.06.16
Leerlingen zouden niet alleen in mei, maar ook in november eindexamen moeten kunnen doen, meent het College voor toetsen en examens (Cvte). Onderwijsraadvoorzitter Henriette Maassen van den Brink waarschuwt om niet te hard van stapel te lopen.
Deel bericht

Scholen willen jaarlijks twee eindexamens

16.06.16
Onderwijs Een examenperiode in juni en een in november, zo kunnen scholen beter aansluiten bij de mogelijkheden van hun leerlingen. En die houden tijd over voor andere zaken.
Deel bericht

Klagende scholieren? Verwende aanstellers! (opinie)

10.06.16
Het recordaantal klachten over het eindexamen past in de erosie van het intellectuele leven in Nederland.
Deel bericht

Records klachtenlijn eindexamens sneuvelen

21.05.16
Bij de klachtenlijn eindexamens volgden vrijdagavond de records elkaar op. Eerst sneuvelde na een week alweer het record voor het aantal klachten
Deel bericht

Als het vwo'ers waren stond het in de krant

18.05.16
Collega-columnist, meester Bart, beklaagde zich er in april op Twitter al over. De vmbo-examens waren al begonnen, maar geen krant die er
Deel bericht

Steeds meer examenkandidaten met dyslexieverklaring

13.05.16
"We hebben het idee dat sommige dyslexie-verklaringen iets te makkelijk zijn afgegeven", zegt directeur Mark Kwakman van het Bataafs Lyceum in Hengelo. Leerlingen van havo en vwo zijn vandaag begonnen aan hun eindexamens.
Deel bericht