Nieuwe brochure Kennisnet: '9 vragen van scholen over onderwijs en ict'

30.06.17
Kennisnet heeft onlangs op haar website een nieuwe brochure gepubliceerd, getiteld: '9 vragen van scholen over onderwijs en ict'.
Deel bericht

60 basisscholen testen vanaf vandaag Momento

20.09.17
Begin dit jaar, tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), kondigden schoolleveranciers en grote uitgeverijen Momento aan; het eerste overkoepelende digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard voor de leerkrachten in het basisonderwijs.
Deel bericht

Versnellingsvraag leidt tot uitgewerkte les in virtual reality

19.09.17
De eerste uitgewerkte virtual reality les voor het primair onderwijs in Nederland, een ‘online wiki’ vol inspiratie en praktische tools om lessen te verrijken met behulp van augmented en virtual reality.
Deel bericht

Cyberpesten centraal in week tegen pesten

19.09.17
Digitaal pesten onder scholieren meer onder de aandacht brengen: dat is dit jaar de missie van de jaarlijkse Week Tegen Pesten van 18 tot en met 22 september.
Deel bericht

Gewoon Speciaal ICT netwerkbijeenkomst

14.09.17
Gewoon Speciaal ICT is een landelijk netwerk van en voor ICT-Coördinatoren en iCoaches in het Speciaal Onderwijs. Hierbij worden door de deelnemers kennis en ervaringen 'good practice' uitgewisseld m.b.t. gebruik van ICT als middel bij het onderwijs aan leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften.
Deel bericht

Leermiddelenmarkt beter inzichtelijk met de Onderwijsinnovatie-etalage

12.09.17
De leermiddelenmarkt ontwikkelt zich snel. Hoe houd je zicht op de laatste ontwikkelingen in de leermiddelenmarkt? De Onderwijsinnovatie-etalage helpt je op weg.
Deel bericht

Wij zijn LIT – open je mond tegen pesten

12.09.17
Pesten is van alle tijden. Daarom lanceert KRO-NCRV in het kader van de Week Tegen Pesten 2017 een online game via WhatsApp: Wij zijn LIT.
Deel bericht

Internetwijzer Basisonderwijs en Meester Sipke nu geschikt voor gebruik op je mobiel

12.09.17
Na de 'OnderwijsNieuwsDienst' (OND) zijn nu ook de oude vertrouwde en bekende  'POLS Netwerk'-websites Internetwijzer Basisonderwijs en Meestersipke.nl aangepast en geschikt gemaakt voor gebruik op je mobiel (telefoon/tablet).Internetwijzer Basisonderwijs is ondanks alle nieuwe mogelijkheden op...
Deel bericht

Onderwijsraad zoekt beste onderwijsblog

12.09.17
Op vrijdag 19 januari 2018 wordt in een bijeenkomst in De Balie (Amsterdam) voor de tweede keer de door de Onderwijsraad ingestelde prijs voor de de Beste Onderwijsblog.
Deel bericht

Like to Share ON TOUR

08.09.17
Like to Share ON TOUR is een ICT onderwijsbeurs met 5 kleinschalige regiobijeenkomsten. U ontmoet de belangrijkste aanbieders voor het onderwijs.
Deel bericht

Leergang “Slimmer leren met ICT”

07.09.17
De PO-raad organiseert een nieuwe editie van de leergang Slimmer werken met ICT. In vier bijeenkomsten wordt een basis gelegd om ICT in de schoolorganisatie te kunnen implementeren.
Deel bericht

Week van de Mediawijsheid 2017 – Generatie Media: samen mediawijs

06.09.17
Mediawijzer.net organiseert voor de achtste keer de Week van de Mediawijsheid, dit jaar van 17 tot en met 24 november 2017. Het thema luidt Generatie Media: samen mediawijs.
Deel bericht

Facebook in de klas werkt niet

04.09.17
Leerlingen uit het digitale tijdperk kunnen niet beter multitasken, blijkt uit onderzoek. Omgaan met mobiele telefoons in de klas is een zoektocht.
Deel bericht

Workshop IBP voor medewerkers in het primair- en voortgezet onderwijs

02.09.17
Workshop informatiebeveiliging en privacy (IBP) geven aan je collega's? Of een online instructie? Kennisnet biedt je handvatten, zodat je op school een praktische workshop kunt geven om bewustwording rond IBP te vergroten.
Deel bericht

'Kinderen moeten verplicht computerles krijgen om werkloosheid te voorkomen'

01.09.17
Kinderen kunnen heel goed met een smartphone omgaan, maar hebben vaak geen flauw benul wat ze allemaal met technologie kunnen doen en hoe computers werken. En dat levert later problemen op bij het vinden van een baan, waarschuwen experts. De oplossing: verplichte scholing.
Deel bericht

Zakelijke iPhone wint terrein, onderwijs kiest voor Android

30.08.17
Het iOS besturingssysteem van Apple wint een steeds groter deel van de zakelijke smartphonemarkt voor zich. De inhaalslag van iOS in het afgelopen halfjaar resulteerde in een verkoopaandeel van 44,5%. Onder consumenten en in het onderwijs is juist Android het grootste platform.
Deel bericht

Adaptief leersysteem inkopen: drie tips waar je op moet letten

30.08.17
Goed ontwikkelde adaptieve leersystemen verbeteren de kwaliteit en productiviteit van het onderwijs. Dat is de conclusie van Marcel Tillema, masterstudent Educational Sciences aan de Universiteit Utrecht. Hij voerde een literatuurstudie uit naar adaptieve leersystemen in opdracht van het ministerie ...
Deel bericht

AP roept scholen op zorgvuldig om te gaan met beeldmateriaal van leerlingen

29.08.17
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt regelmatig vragen over scholen die foto’s van leerlingen online publiceren. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn hiervoor regels opgenomen. Die regels zijn niet altijd bekend en er is onzekerheid over de toepassing ervan.
Deel bericht

De Yurls 'virtual reality', de YouTube afspeellijst 'Virtual reality in Education' en een website met heel veel 'links' over VR

29.08.17
De eerste keer dat ik daadwerkelijk met virtual reality bezig ben geweest, was in vorig jaar juni. Bij Albert Heijn kon je toen 'dino'-plaatjes sparen. Ik heb die plaatjes driftig verzameld voor mijn kleinkinderen.
Deel bericht

Is de smartphone op school onmisbaar geworden?

26.08.17
In Den Haag krijgen duizend brugklassers een gratis smartphone, omdat ze anders niet bij kunnen blijven met de klas en de lessen. Hoe essentieel is de smartphone inmiddels op middelbare scholen?
Deel bericht

5 miljoen subsidie voor snel internet op scholen

24.08.17
Het ministerie van Onderwijs stelt tot en met kalenderjaar 2019 ruim vijf miljoen euro subsidie beschikbaar voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De regeling is bedoeld voor scholen die nu alleen toegang hebben tot een koperverbinding, zoals bijvoorbeeld ADSL.
Deel bericht