Kinderen die niet praten

07.11.17
In iedere klas heb je ze. De stille kinderen. En gelukkig maar want anders wordt het een bende. En sommige kinderen weigeren gewoon te praten Thuis kunnen ze het wel, maar op school en in vreemde situaties doen ze het ...
Deel bericht

Haalbare hulp bij huiswerk

07.11.17
Huiswerk: een bron van veel ergernis bij leerlingen en hun ouders. Huiswerkinstituten kunnen leerlingen vaak studievaardigheden bijbrengen waardoor het beter gaat, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Ouders springen ook zelf bij.
Deel bericht

Inkomen en afkomst bepalen succes op school

07.11.17
Kinderen met werkende, hoogopgeleide, autochtone ouders maken tot twee keer zoveel kans op een vlekkeloze schoolcarrière als leeftijdgenoten uit een minima-gezin van niet-westerse afkomst.
Deel bericht

Meeste gemeenten houden Piet bij intocht zwart (of bruin)

07.11.17
Ook dit jaar is Piet bij veruit de meeste sinterklaasintochten in Nederland zwart of (donker)bruin. In een relatief klein aantal gemeenten lopen tussen de traditionele Pieten ook roetveegpieten mee, in drie plaatsen doen alleen maar roetveegpieten mee aan de intocht.
Deel bericht

Kinderen met ouder in detentie willen betere informatie, zorg en ondersteuning

07.11.17
Kinderen en jongeren met een ouder in detentie willen beter geïnformeerd worden over wat ze kunnen verwachten als hun vader of moeder wordt aangehouden en naar de gevangenis moet.
Deel bericht

Honderden kleuters lopen al met een mobieltje op zak

07.11.17
De leeftijd waarop kinderen een mobiele telefoon krijgen, daalt gestaag. Hoewel de piek van het eerste mobieltje op 12 jaar ligt, lopen ook al honderden kleuters met een telefoon op zak. ,,Toen hij zelfstandiger werd, vonden wij het nodig om hem te kunnen bereiken.''
Deel bericht

Amsterdam rekent af met pietendiscussie: volledig nieuw uiterlijk

07.11.17
Bij de sinterklaasintocht op zondag 19 november in Amsterdam krijgen de bijna 400 pieten een nieuw uiterlijk. Ze dragen felgekleurde pakken en pruiken met halflang, donkerbruin golvend haar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)