Opinie - Een kneiterhoog IQ en toch blijven zitten

21.08.18
Hoeveel ellende onderwijs dat niet past kan betekenen, heeft mijn dochter van inmiddels 9 jaar ons wel duidelijk gemaakt. Huilend en krijsend zat ze op de fiets toen we haar naar de kleuterklas brachten. Op school gedroeg ze zich voorbeeldig. Juf wilde wel een klas vol van zulke meisjes. Thuis brak de pleuris uit. Altijd ruzie, altijd boos. Van hoogbegaafdheid wisten we toen nog niets.
Deel bericht

De scholen zijn weer begonnen .....

21.08.18
en (Twitterende) ouders zijn als een kind zo blij.... Het was weer vroeg maandagochtend, maar desondanks sprongen de meeste vaders en moeders hun bed uit. De scholen zijn namelijk in het zuiden van het land weer begonnen. Vreugde alom op Twitter. Van de ouders, althans.
Deel bericht

Brugklassers opgelet: fietsen naar nieuwe school is niet zonder gevaar

21.08.18
De oproep om met de fiets of lopend naar school te gaan, is vooral gericht aan ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Die pakken in toenemende mate de auto, zodat ze daarna meteen door kunnen naar hun werk. Niet alleen creëren ze daarmee een plaatselijke file voor de school, het leidt er ook toe dat ‘de achterbankgeneratie’ aan fietservaring inboet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)