Tiny Pheninckx van De Rooi Pannen Eindhoven: 'Scholen krijgen wél genoeg geld’

17.11.18
De overheidsbijdrage aan scholen in het VO is wél toereikend, ook bij de huidige digitalisering. Scholen moeten kritischer kijken naar hun eigen financiën en bestedingspatroon. Wij vragen geen ouderbijdrage. Wij zorgen voor de apparaten, laptops, computers. Wij betalen de licentie, wij betalen de boeken. Alles wat de leerlingen nodig hebben voor onderwijs betalen wij en zorgen wij voor.
Deel bericht

Wel gelijke prestaties, geen gelijke kansen

17.11.18
De kansenongelijkheid in het onderwijs is in vijf à tien jaar verdubbeld. Een paar gemeenten geven leerlingen gratis bijlessen zodat ze wél naar havo of vwo kunnen.Salma wil graag havo of vwo doen, en daarna hbo-bedrijfskunde gaan studeren. Vandaar dat ze op maandag, dinsdag en donderdag na een hele dag op school tot zes uur ’s avonds extra lessen volgt,
Deel bericht

Naila en Dennis begeleiden Sinterklaas bij de intocht

17.11.18
Naila en Dennis wonen in de buurt en mogen de hele route met de Sinterklaas meelopen. Ze laten aan Youssef zien hoe de route eruit ziet. Dat kan je zien in de video hierboven. Een huis langs de route is helemaal versierd met snoep! Op het huisje zitten schuimpjes, taai-taai-poppen en heel veel pepernoten.
Deel bericht

Rijk of arm, voor schooladvies maakt het weinig uit

17.11.18
Het is niet zo simpel dat de schooladviezen voor leerlingen van ouders met veel geld vaker worden bijgesteld dan de adviezen voor leerlingen van wie de ouders weinig geld hebben. Dat stelt onderwijsminister Slob in reactie op Kamervragen van de PvdA. Het is volgens hem wel zo dat de adviezen van leerlingen van ouders met een universitaire opleiding vaker worden bijgesteld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)