Ook bijdrage voor TTO of technasium vrijwillig

09.07.19
Scholen moeten leerlingen toelaten tot tweetalig of technasium-onderwijs, ook als hun ouders de bijdrage daarvoor niet betalen. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob. De VO-raad had gepleit voor een uitzondering voor tweetalig onderwijs en technasia. De gedachte daarachter is, dat deze vormen van onderwijs zonder een financiƫle bijdrage van de ouders onmogelijk is.
Deel bericht

Jongen (12) mag niet meedoen met groep 8-musical, ouders stappen naar rechter

09.07.19
Ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag hebben de basisschool van hun zoon voor de rechter gedaagd. De jongen mag niet meedoen aan de afscheidsmusical. Via de rechter willen ze een rol afdwingen. De afgelopen jaren wisten leerkrachten, zegt de vader, wel om te gaan met het gedrag van zijn zoon, Hij wil alleen antwoorden weten, waarom en hoe.
Deel bericht

Kinderen maken krant over gescheiden ouders

09.07.19
Als je ouders gaan scheiden of misschien al gescheiden zijn, is het soms lastig om daarover te praten. Leerlingen van basisschool Laterna Magica in IJburg bedachten iets om dat een beetje makkelijker te maken. Ze maakten er een krant over.De Scheidkrant is gemaakt 23 leerlingen van wie de ouders gescheiden zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)