Opinie: Begin het schooljaar met een individueel startgesprek

20.08.19
Opinie: Klachten over ouderbetrokkenheid bij de school zijn al minstens een eeuw oud. Een individueel gesprek aan het begin van het nieuwe schooljaar helpt. Eerder bepleitte Titia Wittenberg dat ouders een halt moet worden toegeroepen, en dat we de deskundigheid van leraren beter moeten beschermen.
Deel bericht

De scholen beginnen weer: zo vul je de broodtrommel gezond én origineel

20.08.19
Voor kinderen in Zuid-Nederland is de zomervakantie weer voorbij. De meeste kinderen die naar het VO gaan, komen tussen de middag niet meer naar huis. Dat geldt ook voor steeds meer leerlingen van basisscholen, zeker door de opkomst van het continurooster. De broodtrommels worden weer in de rugzakken gestopt. Het Voedingscentrum geeft tips voor pauzehappen en de lunch.
Deel bericht

SP wil ‘natte’ gymlessen: ‘Alleen zwemles is onvoldoende’

20.08.19
Er moeten ‘natte’ gymlessen komen waarin kinderen leren wat de gevaren zijn van zwemmen in open water. Dat stelt de SP vandaag voor in een nieuw actieplan. Reddingsbrigade Nederland en de Nationale Raad Zwemveiligheid steunen het initiatief. "Er is echt een verschil in kwaliteit. Dus is het essentieel dat het Zwem-ABC overal de standaard is.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)