Zo kan de autistische Nilla (5) toch naar school: de ‘Samen naar school-klas’

28.09.19
Nog steeds kunnen zo’n 10.000 kinderen met een beperking niet naar school, meldt de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De ministeries van Zorg en Onderwijs bespreken samen met andere instanties opnieuw hoe ze dit aantal ‘thuiszitters’ kunnen terugdringen. De ‘Samen naar School-klas’ is een uitkomst voor kinderen die niet geschikt zijn voor SO.
Deel bericht

Het schooluniform is voor ouders één zorg minder

28.09.19
Ze zorgen voor een trots bij een bepaalde school te horen en bereiden kinderen voor op het leven in de grotemensenwereld, waar keurig kleden belangrijk is.De Britse ‘cocoon children’ van nu genieten veel minder vrijheid. Ze moeten in het blikveld blijven van hun ouders, Alleen naar school gaan is tot het tiende jaar ongebruikelijk.
Deel bericht

Ouders over lerarentekort: minder deeltijders!

28.09.19
Belangenorganisaties van leraren moeten ervoor zorgen dat leerkrachten in het basisonderwijs meer uren willen en kunnen werken. Deze oproep komt van Jeroen de Glas van de Zaanse actiegroep van ouders geenvierdaagse.nl. Hij pleit vooral ook voor minder administratieve verplichtingen, meer tijd, kleinere klassen, betere ondersteuning voor kinderen en toegankelijke kinderopvang voor leerkrachten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)