Sehraz (16) uit Breda ligt door coronavirus op intensive care, familie waarschuwt: 'Neem dit serieus'

14.03.20
Een 16-jarige jongen uit Breda is besmet met het coronavirus en ligt op dit moment op de intensive care van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Dat bevestigt de GGD na vragen van RTL Nieuws.
Deel bericht

Federatie Medisch Specialisten: 'Sluit per direct alle scholen'

14.03.20
Alle scholen moeten per direct dicht. Die oproep doet de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Volgens deze overkoepelende organisatie, die zo'n 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt, is er niet genoeg bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen.
Deel bericht

‘Als de scholen dichtgaan, dan is dat zo. Wij vangen dat thuis wel op’

14.03.20
Op het schoolplein van de Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden hielden ouders er gisteren rekening mee dat ze er voorlopig voor het laatst stonden. Toch waren ze blij dat de school open was.
Deel bericht

Opinie | Nederland op slot! En de scholen open?

14.03.20
Het openhouden van de scholen betekent dat er opzichtig, ongenuanceerd en met veel dedain met twee maten wordt gemeten door onze belangrijkste gezagspersonen. De scholen fungeren als veredelde opvangplek.
Deel bericht

School mag sneller sluiten als les maar doorgaat

14.03.20
Scholen worden niet langer afgerekend op het openhouden of sluiten van hun deuren, maar op het doorgaan van hun onderwijs. Dat kan soms ook thuis, of in nog andere vorm. Zo hoopt het kabinet de scholen voorlopig de ruimte te geven om de coronacrisis te doorstaan
Deel bericht

Helft ouders vindt openhouden scholen slecht idee

14.03.20
50 procent van ouders vindt het een slecht idee dat de scholen worden opengehouden ondanks de coronacrisis. 37 procent vindt dat een goed idee en 13 procent weet het niet. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond onder ruim 3000 mensen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)