Reconstructie: 'Afstand scholieren wél belangrijk', zeggen OMT-leden nu

08.01.21
Het idee dat middelbare scholieren een beperkte rol spelen in de overdracht van corona was "een vergissing". Dat zegt OMT-lid en kinderarts Karóly Illy. De anderhalvemetermaatregel op middelbare scholen werd in de zomer losgelaten op advies van het Outbreak Management Team (OMT). Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat er nog veel vragen leven over de wetenschappelijke onderbouwing van dat advies.
Deel bericht

Schoolleiders: Breng kinderen alleen naar de noodopvang als dat echt moet

08.01.21
De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) roept ouders op alleen van de noodopvang gebruik te maken als het echt niet anders kan, bevestigt een woordvoerder vrijdag na berichtgeving van de NOS. Er worden namelijk meer kinderen opgevangen dan tijdens de schoolsluiting van vorig jaar.
Deel bericht

Noodopvang van scholen en kinderopvang vol, ouders zien het niet meer zitten

08.01.21
Het lijkt erop dat scholen na 19 januari nóg twee weken dicht moeten blijven. Ondertussen zit de noodopvang bij scholen en kinderopvang vol. Soms worden er zelfs kinderen geweigerd, omdat te veel ouders er een beroep op doen. "We zien een verviervoudiging van het aantal kinderen in de opvanggroep. We hebben ze nu zelfs moeten opsplitsen in meerdere groepen", zegt Jet Lovink, adjunct-directeur van de Columbusschool in Almere.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)