Steeds meer klassen in quarantaine, regels weer op agenda OMT

18.01.22
Het Outbreak Management Team gaat komende vrijdag de huidige quarantaineregels voor scholen onder de loep nemen. Op dit moment moet een hele klas naar huis wanneer er minstens drie leerlingen positief zijn getest op het coronavirus.
Deel bericht

Meeste ouders niet van plan kind onder 12 te laten vaccineren

18.01.22
De meeste ouders van kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn niet van plan hun kinderen van die leeftijd te laten vaccineren. 16 procent zegt 'het zeker wel' te doen, 19 procent 'waarschijnlijk wel', samen 35 procent. Bijna vier op de tien ouders (38 procent) doen het zeker niet, 13 procent doet het waarschijnlijk niet en 14 procent twijfelt.
Deel bericht

Kinderen uitgenodigd voor vaccinatie, dit zijn de voor- en nadelen

18.01.22
Vanaf vandaag krijgen kinderen tussen 5 en 11 jaar een uitnodiging voor een coronaprik. Veel ouders weten nog niet of ze dit moeten laten doen. Ruwweg de helft zegt dat ze hun kind waarschijnlijk laten vaccineren, blijkt uit onderzoek van het RIVM. In de andere helft zitten veel twijfelaars.
Deel bericht

Quarantaineregels basisscholen steeds lastiger vol te houden: 'Dit is onhoudbaar'

18.01.22
'Ja hoor, het is weer zover', klinkt het bij ouders met jonge kinderen, als ze horen dat een derde kind in de klas een positieve testuitslag heeft gekregen. Bij drie besmettingen betekent het: iedereen naar huis. Is die regel nou echt nodig? "Dit is onhoudbaar", zeggen ouders.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)