Nog meer kinderen toeslagenaffaire uit huis geplaatst

11.05.22
Sinds 2015 zijn er 1675 kinderen uithuisgeplaatst van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een nieuw onderzoek. Tot nu toe werd ervan uitgegaan dat 1115 kinderen in pleeggezinnen of een instelling zijn geplaatst, maar dat aantal blijkt dus hoger. Van de 1675 uithuisgeplaatste kinderen woonden er eind vorig jaar 555 nog steeds niet thuis.
Deel bericht

Lockdown trof mentale gezondheid jongeren, veel ouderen voelden zich juist goed

11.05.22
De laatste coronalockdown had grote gevolgen voor de mentale gezondheid van veel Nederlandse jongeren. Dat wordt bevestigd door nieuw gezamenlijk onderzoek van onder andere het RIVM en de GGD.
Deel bericht

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat centraal bij Nederland Leest

11.05.22
Het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat in november centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest. De bedoeling van het jaarlijkse evenement is dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan.
Deel bericht

Ongelijke start voor jonge kinderen: actief leven buiten school leidt tot betere cijfers

11.05.22
Basisschoolkinderen die ook buiten school activiteiten ondernemen, zoals sporten, naar het theater of op muziekles, doen het veel beter op school dan kinderen die geen toegang hebben tot zulke ‘hulpbronnen’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)