Toptalentengala zet scholieren met talent in schijnwerpers

02.02.17
Jonge toptalenten uit de bovenbouw van het vmbo, de havo en het vwo worden op zaterdag 8 april in de schijnwerpers gezet op het eerste Toptalentengala. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs nodigt alle leerlingen met talent uit om zich via www.toptalentengala.nl op te geven voor dit evenement...
Deel bericht

Waarom het aantal ‘dyslectici’ schrikbarend toeneemt

02.02.17
Was in Nederland in 2007 nog 1,6% van de leerlingen officieel dyslectisch in 2015 was dit aantal gegroeid tot 10,5%. Anna Bosman (hoogleraar ‘Dynamiek van leren en ontwikkeling’) hield een glashelder, nuchter verhaal over dyslexie tijdens researchEd. Hier kwamen praktijk en onderzoek voorbeeldig samen.
Deel bericht

Campagne om vak leerkracht aantrekkelijker te maken

02.02.17
De twee jaar durende campagne ‘Helden voor de klas’ wil onder studiekiezers de interesse voor het beroep van leerkracht in het basisonderwijs vergroten. Dat is de inzet van het Arbeidsmarktplatform PO, die de campagne samen met studiekeuzebegeleider Qompas en arbeidsmarktfonds voor het vo Voion, ontwikkelde.
Deel bericht

’Eindtoets mag nooit zwaarwegend criterium zijn voor kwaliteitsoordeel over school’

02.02.17
De vaste Kamercommissie voor OCW heeft op 2 februari een rondetafelgesprek gehouden met vertegenwoordigers uit het onderwijsveld en specialisten over de status van eindtoetsen en de gewichtenregeling in de beoordeling van scholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)