Interventie BoekStart/BoekenPret goed onderbouwd

16.03.17
BoekStart/BoekenPret is door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies beoordeeld als goed onderbouwd. Het programma wil het lezen van kinderen tussen 0 en 6 jaar bevorderen waardoor de taalontwikkeling en het leesgedrag wordt gestimuleerd.
Deel bericht

Binnen of buiten de lijntjes kleuren

16.03.17
We waren aan zee en dagen aan één stuk regenden de wolken zich leeg. Aan de tafel van het kleine vakantie-appartementje zat ik met mijn zus te kleuren, het ene boek na het andere.
Deel bericht

Subsidieregeling Lerarenbeurs gepubliceerd

16.03.17
De Subsidieregeling Lerarenbeurs is gepubliceerd. Deze Regeling is van toepassing voor scholing, zij-instroom en bewegingsonderwijs. De Subsidieregeling Lerarenbeurs stelt bevoegde leraren in staat een geaccrediteerde bachelor- of masteropleiding te volgen om daarmee hun kwalificatieniveau te verhog...
Deel bericht

Op obs De Wilgenstee in Zeerijp zitten peuters bij kleuters in de klas

16.03.17
Het mag officieel (nog) niet, maar peuters schuiven in Noord-Groningen reeds aan in de kleuterklas. Obs De Wilgenstee in Zeerijp neemt daarmee een voorschot op de toekomst.
Deel bericht

Landelijke Actieweek Thuiszitters – 8 t/m 12 mei 2017

16.03.17
Passend onderwijs houdt in dat ieder kind een schoolloopbaan krijgt die bij hem/haar past, met de juiste hulp op het juiste moment. Thuiszitten moet daarom worden voorkomen en bestreden. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Tijd voor actie!
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)