Zeg gewoon eens ‘nee’ tegen dat kind

24.08.17
Tuurlijk, jouw kind wordt een Einstein, een Steve Jobs, een Messi. Als jij maar je best doet. Lekker overal aan toegeven en vooral geen ‘nee’ zeggen.
Deel bericht

5 miljoen subsidie voor snel internet op scholen

24.08.17
Het ministerie van Onderwijs stelt tot en met kalenderjaar 2019 ruim vijf miljoen euro subsidie beschikbaar voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De regeling is bedoeld voor scholen die nu alleen toegang hebben tot een koperverbinding, zoals bijvoorbeeld ADSL.
Deel bericht

Digitaliseringssceptici hebben beperkte opvatting van digitalisering en onderwijs

24.08.17
Rubens Het afgelopen weekend verscheen in Trouw het artikel ‘Is kennis niet een beetje achterhaald?’ In dit artikel wordt ‘digitalisering van het onderwijs’ gekoppeld aan de (m.i. onzinnige) discussie of je kennis nog via onderwijs moet verwerven. Ik stoor me hier aan.
Deel bericht

Smartphones en ongelijkheid

24.08.17
Door Steven Geurts Brugklassers in arme gezinnen krijgen een smartphone. Een smartphone, zo is de redenatie, voorkomt sociaal isolement en is daarnaast noodzakelijk in de moderne middelbare school. In het meningencircus dat volgde verwarden veel mensen het hebben van een smartphone met ...
Deel bericht

Mix van scholen moet segregatie in Rotterdam stoppen

24.08.17
Een school dichtbij huis: dat is wat ouders veelal willen voor hun kind. Maar als de school om de hoek niet de beste optie is, reizen kinderen van hoogopgeleide ouders vaak een stukje verder naar een betere school. Dat zorgt voor ongelijkheid. Daarom moet het scholenaanbod in Rotterdam op de schop.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)