Nog altijd geen akkoord over lerarensalarissen, spanning stijgt

29.08.17
VVD en PvdA hebben ook vanmiddag geen overeenstemming bereikt over de begroting voor volgend jaar. Op het ministerie van Financiën probeerden de partijen van het demissionaire kabinet vooral een oplossing te vinden voor de kwestie van de lerarensalarissen, maar ze zijn er nog niet uit.
Deel bericht

NPO Radio 1-programma’s in teken van onderwijs

29.08.17
Onder het motto ‘NPO Radio 1 bij de les’ stelt de publieke radiozender van 3 tot en met 8 september luisteraars de vraag: hoe kan het onderwijs in Nederland nog beter?
Deel bericht

Kan je niet tegen stress? Word dan geen leerkracht

29.08.17
Uit recent online onderzoek (uitgevoerd in april 2017 door onderzoeksbureau iVOX) in opdracht van vacature.com bij 2.000 werkende Vlamingen tussen 18 en 65 jaar blijkt dat drie kwart van het onderwijzend personeel onder stress gebukt gaat.
Deel bericht

Vandaag werken aan het onderwijs van morgen? Doe mee met Curriculum.nu

29.08.17
Ben je leraar of schoolleider en wil je meewerken aan het curriculum in het primair en voortgezet onderwijs? Of wil je als school hieraan bijdragen? Curriculum.nu is op zoek naar 130 leraren en 18 schoolleiders die in teams willen werken aan het curriculum: wat moeten leerlingen kennen en kunnen?
Deel bericht

AP roept scholen op zorgvuldig om te gaan met beeldmateriaal van leerlingen

29.08.17
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt regelmatig vragen over scholen die foto’s van leerlingen online publiceren. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn hiervoor regels opgenomen. Die regels zijn niet altijd bekend en er is onzekerheid over de toepassing ervan.
Deel bericht

Peuter van twee jaar kan nu al naar basisschool

29.08.17
Voor het eerst in Nederland opent een basisschool de deuren voor peuters. De Haagse Van Ostadeschool kreeg hiervoor een speciale ontheffing van het ministerie. De 2-jarigen zijn al over een paar weken welkom.
Deel bericht

‘Het zijn niet de kinderen en de scholen die zijn veranderd, het zijn de ouders’

29.08.17
De schoolvakanties zitten erop en veel basisscholen gaan weer schuiven met docenten. Want daar zijn er niet genoeg van in het onderwijs. Voor sommige scholen is het een opluchting als ze op het laatste moment alsnog een leerkracht weten te vinden. Maar veel ouders reageren zijn daar minder blij mee.
Deel bericht

Kabinetsoap krijgt vervolg: VVD wil toch geen extra geld reserveren voor basisonderwijs

29.08.17
De gesprekken tussen VVD en PvdA over extra geld voor onderwijzers in het basisonderwijs zijn voorlopig vastgelopen. Beide partijen zoeken nog naar een oplossing, maar de tijd begint te dringen. Voor de ministerraad van woensdag moet er een uitweg zijn gevonden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)