Recordaantal vacatures primair onderwijs

24.11.17
Vergeleken met vorig jaar is het aantal vacatures voor meesters en juffen nu al verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de vacaturewebsite Meesterbaan.nl.
Deel bericht

Pro-Zwarte-Piet-actiegroep valt basisschool in Utrecht binnen

24.11.17
Een actiegroep die Zwarte Piet zwart wil houden, is gistermiddag een basisschool in de Utrechtse wijk Zuilen binnengevallen. De actievoerders werden door leerkrachten weer de school uitgezet. De school heeft aangifte gedaan.
Deel bericht

Ars Scribendi neemt Documentatiecentrum over van Noordhoff

24.11.17
Het Documentatiecentrum, destijds gestart als De Ruiter’s Documentatiecentrum, is al decennia populair in alle groepen van het basisonderwijs. Met de vier boekenseries Kijkdoos, Mini-informatie, Junior Informatie en Informatie en de website docukit.nl ontdekken kinderen op een voor hen begrijpelijke en betrouwbare manier de wereld.
Deel bericht

Voorstel ChristenUnie: haal investeringen onderwijs naar voren

24.11.17
De ChristenUnie heeft morgen een partijcongres in Nijkerk. Daar gaat ze voorstellen om eerder geld in het primair onderwijs te steken.
Deel bericht

'Stop je energie niet in werkdrukverlaging, maar in meer werkplezier'

24.11.17
Jarenlang probeerden ze de werkdruk te verlagen. Maar op een gegeven moment moesten Gerjan Kroese en zijn team onder ogen zien dat het gewoon niet lukte. Dus richtten ze zich op het vergroten van het werkplezier. Dát werkt. “Ik voel verschil.”
Deel bericht

Programmerende kinderen op Stadhouder Willem III in Ede zijn slimmer dan de juf

24.11.17
„Wanneer pijltje rechts wordt ingedrukt > schuif in 1 sec. naar x:150 y:55 > als raak ik Sam? dan zend signaal bericht1.” Voor velen is dit geheimtaal, maar niet voor de leerlingen uit de Torengroep, de plusklas van de Stadhouder Willem III-school in Ede.
Deel bericht

Eén op de vijf peuters en kleuters zit dagelijks meer dan drie uur achter scherm

24.11.17
Een kwart van alle kinderen tot 5 jaar brengt dagelijks meer dan drie uur achter schermen door, bijvoorbeeld tv en tablet. Risico’s als overgewicht liggen op de loer.
Deel bericht

Opinie | Kennis gaat niet om content, maar om structuur

24.11.17
Sinds Dik Trom is van technologische vooruitgang in het Nederlandse onderwijs weinig te merken. Toen ik een aantal jaren geleden op zoek ging naar een goede school voor mijn kroost, kwam ik letterbakken tegen uit 1973 en kinderen die op een blinde kaart Hoogezand-Sappemeer moesten aanwijzen. Het was duidelijk dat er iets moet veranderen.
Deel bericht

Meesters en juffen zijn op

24.11.17
Het lerarentekort loopt zo hard op dat scholen in toenemende mate gedwongen zijn om leerlingen naar huis te sturen. Er zijn simpelweg geen docenten en invalkrachten beschikbaar om de lege plekken op te vullen. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)