“Nu weet ik het zeker, dat wordt weer staken”

29.11.17
Het was tijdens de meet-up dé vraag: wanneer gaat minister Arie Slob voor basis- en voortgezet onderwijs de geëiste 1,4 miljard euro inwilligen? De aanwezige leerkrachten hoopten erop, maar de minister temperde gelijk bij de start om half vier de verwachtingen: “Ik vind het gaaf om hier te spreken, maar aan de financiën kan ik niks doen. Ik sta hier daarom met dubbele gevoelens.”
Deel bericht

Slob kan boze leraren niet tegemoetkomen

29.11.17
Minister Arie Slob (Onderwijs) kan niet voldoen aan de financiële eisen van de leraren in het basisonderwijs. ,,Dat komt omdat ik mijn verbondenheid heb uitgesproken voor bedragen die in het regeerakkoord staan'', aldus de minister vanmiddag tijdens een ontmoeting met een grote groep leraren.
Deel bericht

Pak het lerarentekort gezamenlijk aan in uw regio

29.11.17
Het Arbeidsmarktplatform PO ondersteunt schoolbesturen en pabo’s komend schooljaar opnieuw bij regionale pilots om het lerarentekort in de regio aan te pakken. Heeft u in de regio een vernieuwende aanpak om het lerarentekort terug te dringen, dan biedt het platform hiervoor een financiële tegemoetkoming.
Deel bericht

Volg de meet-up: primair onderwijs in gesprek met Arie Slob

29.11.17
Woensdag 29/11 gaat het onderwijsveld in gesprek met minister Slob. Locatie: AFAS Live in Amsterdam.
Deel bericht

Zo leer je kleuters beter communiceren

29.11.17
Door kringgesprekken op de juiste manier te voeren, kunnen leerkrachten er al binnen acht weken voor zorgen dat kleuters beter communiceren en redeneren. Simpele wijzigingen blijken een groot effect te hebben.
Deel bericht

Meester Danny praat met minister over werkdruk in basisonderwijs: 'Hij moet echt luisteren'

29.11.17
Zijn verwachtingen zijn niet al te hooggespannen, maar toch hoopt meester Danny van de Goor uit Beek en Donk iets te kunnen betekenen voor zichzelf en zijn collega’s. Hij is een van de leraren die woensdagmiddag in gesprek gaat met minister Arie Slob van Onderwijs. Ze gaan praten over het lerarentekort, de werkdruk en het salaris in het basisonderwijs.
Deel bericht

Actievoerende zwarte pieten op school in Zuilen gaan vrijuit

29.11.17
De actiegroep die donderdag verkleed als een stel zwarte pieten basisschool De Cirkel in Utrecht binnenviel, gaat definitief vrijuit. De politie heeft geen feiten kunnen vinden voor vervolging.
Deel bericht

Voorlezen in de kinderopvang met BoekStart

29.11.17
BoekStart in de kinderopvang is leesbevorderingsprogramma voor de kinderopvang. Het is een uitbreiding van BoekStart, om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang.
Deel bericht

Piek lerarentekort komt twee jaar later

29.11.17
Niet in 2020, maar in 2022 is het lerarentekort in ons land op het hoogtepunt. Als er niks aan wordt gedaan, is er dat jaar een tekort van 4100 fulltime leraren op de basisschool. De Randstad krijgt dan de grootste tekorten voor de kiezen. Dat blijkt uit de nieuwste arbeidsramingen die het ministerie van Onderwijs vanavond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)