Werkwilligen mogen besmet werk weigeren

08.12.17
Het kan zijn dat de directeur werkwilligen vraagt om de klas van een staker over te nemen. Dat is besmet werk, schrijven de juristen van AOb en FNV. Ook het inhuren van uitzendkrachten is verboden.
Deel bericht

Opinie | Kabinet bevindt zich op glad ijs met voorwaarden extra salarisruimte leraren

08.12.17
Het regeerakkoord belooft 270 miljoen euro voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden van leraren in het primair onderwijs. Dat geld komt echter alleen onder voorwaarden beschikbaar.
Deel bericht

Yoga, hardlopen en koffie schenken: dit doen leraren op 12 december

08.12.17
Leraren en ander onderwijspersoneel uit het primair onderwijs hebben voor aanstaande dinsdag al veel ludieke acties bedacht om te laten zien dat ze staken. Wat ze gaan doen?
Deel bericht

Leraren ontdekken wat zij zelf kunnen doen tegen overbelasting

08.12.17
Leerlingen van de obs Prinses Catharina-Amalia schrijven sinds kort zelf hun rapport. Het is één van de maatregelen om de werkdruk bij leraren te verlichten.
Deel bericht

Creatieve oplossingen voor lerarentekort

08.12.17
Het is geen vijf voor twaalf, maar kwart over twaalf, aldus een schooldirecteur vorige week tegen onderwijsminister Slob over het gebrek aan invallers.
Deel bericht

Bioscopen en pretparken klaar voor staking

08.12.17
Dinsdag 12 december zal de tweede landelijke staking van de leraren in het basisonderwijs plaatsvinden. Net als bij de vorige staking in oktober zoeken ouders naar opvang of uitjes voor hun kinderen. Bioscopen en pretparken hebben aangegeven hun programmering aan te passen, pretparken zullen extra personeel inzetten en bij de kinderopvang worden alle zeilen bijgezet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)