Scholen in het noorden blijven op 14 februari dicht

18.01.18
De basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe gaan woensdag 14 februari op slot. De leraren in de noordelijke provincies zijn de eerste die in een estafette gaan staken. ,,Het overleg met minister Slob is hoopvol, maar niet genoeg om de acties op te schorten.''
Deel bericht

Hoe pas jij cultuuronderwijs in het curriculum?

18.01.18
Als leerkracht of kunstaanbieder wil je op een slimme manier de verbinding leggen tussen cultuuronderwijs en de rest van het curriculum. Moeilijk? Welnee. Kunstgebouw ontwierp een praktisch hulpmiddel: de Cultuur|Connector.
Deel bericht

Meerdere gewonden bij ongeluk met schoolbus

18.01.18
In 's Gravenmoer bij Oosterhout is een schoolbus met kinderen gebotst op een boom. Bij het ongeluk zijn meerdere gewonden gevallen onder wie de chauffeur van de bus. Die moest door de brandweer uit de bus worden bevrijd.
Deel bericht

Jonge wetenschappers (10 jaar) maken een lab-on-a-chip

18.01.18
Op 18 januari laat Pre-U, van de Universiteit Twente, leerlingen (10 jaar oud) bij Micronit Microtechnologies in Enschede methoden toepassen om zelf een lab-on-a-chip te maken waar menig laborant jaloers op zal zijn.
Deel bericht

De Luizenmoeder scoort op schoolplein én tv

18.01.18
Na één aflevering hebben de televisiekijkers De Luizenmoeder al in het hart gesloten. Naar het wel en wee van Juf Ank, schoolmeester Anton en moeder Hannah op De Klimop keken meer dan een miljoen mensen. De humor slaat aan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)