‘Oudere werkloze leraren moeten weer voor de klas’

24.01.18
Om het lerarentekort tegen te gaan, moet voluit worden ingezet op het terugleiden van oudere werkloze leraren naar het primair onderwijs, vindt minister Slob.
Deel bericht

Drie antwoorden over salaris januari

24.01.18
Het gaat goed met de Nederlandse economie. Toch valt het eerste salaris van 2018 tegen. Ook voor onderwijspersoneel komt er amper wat bij. Sommigen gaan zelfs een paar euro minder verdienen dan in 2017.
Deel bericht

Kennisnet, PO- en VO-Raad starten inkoopcoöperatie

24.01.18
door: Gerard Wegman Afgelopen week kon men lezen over de meest succesvolle innovatieve industrie in ons land: ASML in Veldhoven. Over 2017 bleek dat de productie van chipmachines negen miljard euro omzet opleverde en dat twee miljard winst werd bijgeschreven.
Deel bericht

Frankrijk halveert klassen in achterstandswijken, in Nederland groeien ze

24.01.18
De Franse president Macron gaat de klassen in achterstandswijken met de helft verkleinen, kopte de Volkskrant vandaag. In Nederland krijgen scholen met veel achterstandsleerlingen extra geld via de gewichtenregeling.
Deel bericht

Voorlezen met plezier

24.01.18
Stichting Lezen, Stichting Taalvorming en het Nederlands Jeugdinstituut hebben nieuw materiaal ontwikkeld voor Opstapje, Opstap en VVE Thuis: Voorlezen met plezier. Door deze reeks activiteiten worden ouders zich bewuster van het belang van voorleesvaardigheden en -plezier. Voorlezen draagt bij aan een positieve houding van kinderen ten opzichte van lezen.
Deel bericht

Schoolbesturen steunen doel van acties PO-front nog steeds

24.01.18
Schoolbesturen in het primair onderwijs staan nog steeds achter het doel van acties van het PO-front. Daarnaast gaat de PO-Raad door om ook op andere manieren aandacht te vragen voor de slechte financiële situatie van het primair onderwijs.
Deel bericht

In dienst bij een brievenbuswerkgever

24.01.18
Bij Fontys werken en na verloop van tijd ontdekken dat je niet in dienst bent bij de hogeschool, maar bij een werkgever die alleen op papier bestaat. Het overkwam Ida Spee en 800 anderen die op de payroll staan bij de stichting Ooet.
Deel bericht

Prinses leest peuters en kleuters voor in Kinderboekenmuseum

24.01.18
Prinses Laurentien leest woensdagochtend n het Kinderboekenmuseum in Den Haag peuters en kleuters voor uit het prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt'. Dit doet ze in het kader van het Nationale Voorleesontbijt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)