Landelijke praktijkdag integratie sbo-so-bao: Zien is geloven

15.02.18
In vervolg op de succesvolle bijeenkomsten in 2017 wordt op 18 april 2018 een derde landelijke bijeenkomst georganiseerd over verdergaande samenwerking of integratie van so-sbo en regulier bao. Deze keer is de focus nog meer op de praktijk gericht, door het programma te organiseren op een interessan...
Deel bericht

Werkbladen klokkijken maak je met Klokrekenen.nl. Nu vernieuwd!

15.02.18
Als leerkracht en remedial teacher ben je voor extra oefening vaak op zoek naar aanvullend lesmateriaal, ook als het gaat om het leren klokkijken. Als ouder help je je kind ook graag als het wat extra ondersteuning nodig heeft of misschien wat meer aan kan. Op de vernieuwde site Klokrekenen.nl stel je eenvoudig en snel werkbladen samen.
Deel bericht

'Leerlingen groeien op in hun eigen bubbel'

15.02.18
Dat Amsterdamse scholen zo gesegregeerd zijn, maakt het lastig voor docenten om goed burgerschapsonderwijs te geven in de klas. "Leerlingen krijgen geen andere geluiden."
Deel bericht

Lerares Loppersum: Aardbevingen rode draad door leven leerlingen

15.02.18
Onzekerheid, verhuizingen, verbouwingen… de kinderen in Noord-Groningen krijgen allemaal te maken met de gevolgen van de aardbevingen. Niet alleen thuis, maar ook op de school die moet verhuizen naar een aardbevingsbestendig gebouw. Wat doet dat met hen?
Deel bericht

Bijna overal meer banen, maar niet in onderwijs

15.02.18
Het aantal banen in het onderwijs is in het vierde kwartaal met 2.000 gedaald ten opzichte van het kwartaal ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Deel bericht

Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen

15.02.18
De griepepidemie in Nederland houdt stevig aan, maar de piek lijkt wel bereikt. Dat meldt het NIVEL.
Deel bericht

Basisscholen moeten miljoenen terugbetalen

15.02.18
Basisscholen hebben de afgelopen jaren ten onrechte 32 miljoen euro ontvangen voor kinderen die risico lopen achterop te raken. Dat geld moeten ze terugbetalen, meldt minister Arie Slob van Basisonderwijs.
Deel bericht

Steeds minder kinderen sterven door kanker

15.02.18
Er sterven steeds minder kinderen door kanker. Dat meldt het CBS. Begin jaren 70 overleden nog 200 kinderen per jaar aan kanker, maar dat waren er in 2016 iets meer dan zestig.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)