Scholen leggen mondjesmaat verantwoording af waardoor het zicht op onderwijsinvesteringen is zoekgeraakt

05.07.18
Commentaar - Ministerie, vakbonden, besturen en schooldirecteuren spraken af dat de scholen meer zelfstandigheid zouden krijgen. Vooral over de besteding van hun geld. De professionals konden het zelf wel af. Lumpsum werd de norm: jaarlijks een zak met geld, dat de scholen grotendeels naar eigen inzicht mogen besteden. Al leidde dat van meet af aan ook tot bedenkingen in de Tweede Kamer.
Deel bericht

Het is te zot voor woorden dat overal kinderen zitten te zweten

05.07.18
Het is een landelijk probleem, vertelt Peter van Loon van de stichting Scholen van Morgen aan het Jeugdjournaal. "70 tot 80 procent van alle schoolgebouwen in Nederland is te warm. Dat zijn zo'n 6000 a 7000 scholen." Volgens van Loon zijn veel schoolgebouwen verouderd. "Toen ze werden gebouwd, waren de eisen niet zo hoog. En nu is er te weinig geld om het op te lossen.
Deel bericht

Minister Ollongren start programma voor aardgasvrije en frisse basisscholen

05.07.18
Aardgasvrije basisscholen die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen en tegelijkertijd zelf een gezond binnenklimaat hebben. Dat is de beoogde opbrengst van het innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en frisse basisscholen’ van het ministerie van Binn. Zaken.Gemeenten kunnen zich samen met schoolbesturen tot 1 oktober 2018 aanmelden voor deelname aan het innovatieprogramma.
Deel bericht

Amsterdam zoekt 'dag en nacht' naar nieuwe leraren

05.07.18
Met driehonderd vacatures in het BaO lijkt het tekort aan leraren Amsterdam het hardst te treffen. Van alle vacatures die open staan in het basisonderwijs is een kwart bij Amsterdamse scholen, blijkt uit cijfers van het Breed Bestuurlijk Overleg in Amsterdam. De vraag of het nog goed komt voor het nieuwe schooljaar, is lastig te beantwoorden.
Deel bericht

VVE met gezinsgerichte aanpak effectief voor woordenschat peuters

05.07.18
In haar promotieonderzoek laat Rosa Teepe zien dat peuters die op de peuterspeelzaal of voorschool deelnemen aan een vve-programma en aansluitend daarop thuis het gezinsgerichte programma 'VVE Thuis' uitvoeren aan het eind van het jaar een grotere woordenschat hebben dan peuters die alleen een vve-programma uitvoeren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)