Groene schoolpleinen beïnvloeden gezondheid kinderen positief

14.08.18
Kinderen vinden een groen schoolplein aantrekkelijker, blijkt uit het onderzoek. Ook kunnen kinderen zich beter concentreren nadat zij op een groen schoolplein hebben gespeeld. Dit effect werd vooral gemeten bij kinderen die gedurende een lange periode op een groen schoolplein speelden. Ook bevordert een groen schoolplein de lichamelijke activiteit van kinderen, vooral bij meisjes.
Deel bericht

Scholenfusie sneller goedgekeurd

14.08.18
Vooruitlopend op een wetswijziging is de fusietoets per 1 augustus 2018 al sterk versoepeld. Een scholenfusie wordt sneller goedgekeurd.De uitvoerige procedure met advisering van onafhankelijke commissie, is dan vervangen door een kortere goedkeuringsprocedure bij de minister. Voor de vorming van een samenwerkingsschool hoeft helemaal geen goedkeuring meer te worden aangevraagd.
Deel bericht

Meeste kinderen blijven 1,5 uur langer op in de vakantie

14.08.18
Bijna alle kinderen gaan in de vakantie later naar bed dan normaal. De meeste van jullie blijven in de zomervakantie zo'n anderhalf uur langer op. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal onder kinderen tussen 10 en 13 jaar. Normaal gaan de meeste kinderen van die leeftijd tussen 20:00 uur en 21:00 uur 's avonds naar bed. In de vakantie is dat tussen 21.30 uur en 22.30 uur.
Deel bericht

Vooraankondiging: Fotowedstrijd 'onze school'

14.08.18
De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag. Daarom schrijft hij onder andere een fotowedstrijd uit met het thema ‘onze school anno 2019’. De Onderwijsraad daagt leerlingen in het BaO en het VO en studenten in het MBO uit de mooiste foto te maken van wat voor hen een bijzonder moment tijdens een schooldag is; een foto die laat zien wat school voor hen betekent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)