Leraren met frisse moed weer naar school: 'Maar het wordt een pittig jaar'

20.08.18
De eerste schooldag: Is dat nog wel iets om naar uit te kijken? Weer een jaar met een volle klas, lange dagen en nergens (genoeg) geld voor. We vroegen het enkele juffen en meesters.Leraren hebben weken de tijd gehad om zich daarop voor te bereiden. Een broodnodige vakantie volgens sommige docenten, want leraar zijn, zeker in het onderwijsmilieu van tegenwoordig, is zwaar.
Deel bericht

Kind weer naar school: staat er een manager voor de klas

20.08.18
Brabantse scholen zetten bij de start het nieuwe schooljaar al stappen om het dreigende lerarentekort voor de komende jaren van zich af te houden. Zo staan er in de regio Den Bosch managers voor de klas die tot voor kort werkten voor bedrijven als Canon of de Persgroep. Met de zij-instromers haal je andere ervaring en kennis binnen. Wij denken dat dat het onderwijs alleen maar te goede komt.
Deel bericht

De 9 ontdekkingen van deze week

20.08.18
Elke week zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij, zoals slangen hebben soms hulp nodig met oversteken; in een winkel in Schotland kun je mayonaise-ijs kopen en voor deze honkbal is 550.000 euro betaald.
Deel bericht

Veense basisschool decor voor nieuw EO-programma

20.08.18
Voor het nieuwe EO-programma 'Een Klas Vol Ouders' duiken zestien volwassenen opnieuw de schoolbanken in. Hier volgen ze de lessen van de laatste twee maanden van groep 8. Basisschool Het Baken in Veenendaal is decor voor het programma. Het programma geeft een 'zeldzame' blik achter de schooldeuren, zo laat de EO in een persbericht weten
Deel bericht

Veilig Verkeer Nederland wil vrachtwagens weren van schoolroutes

20.08.18
Om ernstige ongelukken met kinderen te voorkomen, moeten vrachtwagenchauffeurs de komende weken schoolroutes mijden, vindt Veilig Verkeer Nederland. De transportsector zelf wil een app ontwikkelen die chauffeurs omleidt als ze scholen naderen die net beginnen of uitgaan.
Deel bericht

Geschillencommissie passend onderwijs voor 4 jaar herbenoemd

20.08.18
Minister Slob heeft de leden van de Geschillencommissie passend onderwijs (GPO) voor vier jaar herbenoemd. Deze leden worden benoemd op gezamenlijke bindende voordracht van de ouderorganisatie (Ouders & Onderwijs), de landelijke patiƫnten- en gehandicaptenorganisaties (Ieder(in) en Balans) en de sectororganisaties (PO-Raad en VO-raad). De benoeming geldt tot 1 augustus 2022.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)