100-jarig ministerie trakteert op jubileumboek

26.09.18
Het ministerie van OCW heeft ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan een jubileumboek uitgebracht: In de regel vrij, 100 jaar politiek rond onderwijs, cultuur en wetenschap.
Deel bericht

Schooldirecteur spreekt over spoordrama Oss: 'Het zal nooit meer hetzelfde zijn'

26.09.18
Het bakfietsongeval in Oss raakt basisschool De Korenaer recht in het hart door het verlies van vier leerlingen. Directeur Peter Janssen vertelt voor het eerst over wat zijn school is overkomen.
Deel bericht

Eindtoets ook verplicht in speciaal (basis)onderwijs

26.09.18
Vanaf het schooljaar 2019-2020 zullen ook het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs verplicht zijn een eindtoets af te nemen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

De waardering voor het beroep van leraar is groter geworden onder jongeren

26.09.18
De waardering voor het beroep van leraar is groter geworden onder jongeren: het merendeel kijkt positief aan tegen het leraarschap. Scholieren met een interesse voor deze baan hebben de voorkeur voor lesgeven in het basisonderwijs. Dat blijkt uit onderzoek dat het effect meet van de communicatiecampagne Helden voor de Klas.
Deel bericht

Theo Thijssen-prijs 2018 voor Bibi Dumon Tak

26.09.18
Het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde heeft maandag 14 mei besloten de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur 2018 toe te kennen aan Bibi Dumon Tak.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)