Nieuw cybersecurity initiatief gericht op kinderen en onderwijs

03.09.19
OUD-BEIJERLAND – De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO), specialist op het gebied van cybersecurity en security awareness, lanceert een nieuw initiatief speciaal gericht op de online veiligheid van kinderen en het onderwijs: Digitaal Veilig Leren.
Deel bericht

Geen vierdaagse schoolweek meer op Zaanse basisschool, wel grotere klassen

03.09.19
Met veel kunst en vliegwerk is het gelukt om voldoende vaste leerkrachten te vinden voor basisschool de Tamarinde. De school met twee vestigingen in Zaandam, waarvan één in een achterstandswijk, kwam vorig schooljaar in het nieuws omdat een groep ouders, onder leiding van Jeroen de Glas, zich tegen de vierdaagse schoolweek verzetten.
Deel bericht

Belgische school onder Limburgers populair vanwege de strenge regels

03.09.19
De scholen in België beginnen maandag weer. Elk jaar gaan er weer méér Limburgers de grens over. Vanwege de discipline, de regels en de kleine klassen.Het is nog altijd de voorliefde voor de traditionele waarden die de Limburgers naar de buurscholen lokt. Je afspraken nakomen, schoolregels respecteren, op tijd zijn en je mobiele telefoon tijdens de lessen in een kastje opsluiten.
Deel bericht

Dankzij drie konijnen en een keuken ervaren deze leerkrachten veel minder werkdruk

03.09.19
Konijnen, kippen, een keuken: daaraan spendeerde basisschool de Werf in Amersfoort het extra geld voor de werkdrukvermindering. Het docententeam bloeide op. Het gaat om autonomie, dat is een kernbehoefte. Leerkrachten worden niet per se gelukkig van meer handen in de klas. Ik wilde niet naar de knelpunten kijken, maar naar wat ons plezier geeft. Mijn doel was werkpleziervergroting.
Deel bericht

Studenten Summa Eindhoven maken prachtboek over oorlog

03.09.19
De verhalen zijn geschreven door eerstejaars MBO-studenten van de opleiding tot sociaal-maatschappelijk dienstverlener. Het boek is in opdracht van de gemeente Eindhoven tot stand gekomen en wordt gratis verspreid onder alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Het gaat ook naar alle vestigingen van Vitalis en de Archipel.
Deel bericht

Wie is verantwoordelijk voor de klassengroepsapp?

03.09.19
Nu binnen het onderwijs steeds vaker digitale middelen worden ingezet, is een klassenappgroep ook voor leraren een praktisch middel geworden. Maar sta even stil bij vragen als: wie wordt beheerder, welke informatie wordt uitgewisseld en wie is verantwoordelijk voor de inhoud? Een leerkracht die de klassengroepsapp aanmaakt is tegelijkertijd beheerder van die groep.
Deel bericht

Werkdrukaanpak werkt, doorpakken nu nodig

03.09.19
De meeste schoolteams hebben hun plannen om werkdruk aan te pakken met succes kunnen uitvoeren. Onder verantwoordelijkheid van het schoolbestuur kregen de teams een rol in de aanpak van hun eigen werkdruk. Met het akkoord kwam het afgelopen schooljaar 237 miljoen euro extra beschikbaar, ofwel 155 euro per leerling.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)