Is samenwerken de oplossing voor het lerarentekort?

14.09.19
De opleiding pabo van de Hogeschool Zeeland en onderwijskoepels in de provincie gaan nog meer samenwerken in de strijd tegen het lerarentekort. Zo moet volgend jaar de opleidingsschool Zuid-West van start gaan, de hoop is dat daardoor de negatieve cijfers keren.De bedoeling is dat studenten vanaf hun eerste jaar veel meer in de basisschool aanwezig zijn en daar ook gaan leren.
Deel bericht

Lerarentekort wordt snel voelbaar in heel Nederland

14.09.19
Vanaf 2021 verspreidt het lerarentekort zich in hoog tempo over het land, na 2025 kleurt Nederland bijna helemaal alarmerend rood. De AOb vertaalt de prognoses in een heldere animatie.Deze animatie beperkt zich tot het primair onderwijs, de basisscholen en het speciaal onderwijs. Daar is het tekort het grootst en het meest duidelijk in kaart te brengen.
Deel bericht

Slob grijpt niet in bij ondemocratische school

14.09.19
Het is in strijd met de Grondwet als de overheid ingrijpt bij een school met uitgangspunten die tegen de democratische rechtsstaat en fundamentele rechten en vrijheden ingaan. Het is zo geregeld dat het niet aan de overheid is een oordeel te vellen over een godsdienst of levensovertuiging, zo benadrukte Slob in een Kamerdebat over het wetsvoorstel Meer ruimte voor nieuwe scholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)