Wachtlijsten in het speciaal onderwijs

25.10.19
Het speciaal onderwijs heeft te maken met een grote toestroom aan leerlingen. Veel scholen werken zelfs met wachtlijsten. De PO-Raad en het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO) brengen de komende tijd in kaart hoe groot deze problematiek is in het speciaal onderwijs.
Deel bericht

Psychologie gaat samenwerken met Pabo University Fontys

25.10.19
Pabo University, een samenwerking tussen Fontys en Tilburg University, gaat haar samenwerking uitbreiden met de universitaire bacheloropleiding Psychologie en de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie van Tilburg University.
Deel bericht

Doe mee met de Monitor ICT-bekwaamheid

25.10.19
ICT in de klas, digitale geletterdheid in de kerndoelen: zijn we er klaar voor? De nieuwe 'monitor ICT-bekwaamheid leraren PO' brengt de situatie en ontwikkelbehoefte van leraren in kaart.
Deel bericht

100 jaar dromerig verdwalen op de Vrije School

25.10.19
Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner de eerste Vrije School oprichtte. De Vrije Scholen in onze regio vieren dat op 28 oktober in het Parktheater. Maar in hoeverre is Steiners gedachtegoed honderd jaar later nog intact?
Deel bericht

'Overvolle klassen in speciaal onderwijs veroorzaken onveilige situaties'

25.10.19
De toestroom van leerlingen in het speciaal onderwijs is zo groot, dat scholen het niet meer aankunnen. De klassen zitten overvol, wat leidt tot onveilige situaties. Dat blijkt uit onderzoek van het NPO Radio 1-programma Reporter Radio en De Telegraaf.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)