Leesvaardigheid daalt door scannend lezen

05.12.19
Sylvia Veninga, docent Nederlands op het Gomarus College in Leeuwarden, merkt ook dat leerlingen lezen lastiger vinden. ,,Ze hebben moeite met concentratie omdat er veel prikkels zijn. Kinderen lezen veel, misschien wel meer dan vroeger. Maar dat is fragmentarisch.
Deel bericht

Interview | ‘Lezen moet een cup-a-soup moment worden’

05.12.19
De boekenverkoop daalt, het leesplezier neemt af. Eveline Aendekerk wil mensen prikkelen tot lezen. Ze is de nieuwe directeur van de CPNB, die het Nederlandse boek promoot.
Deel bericht

PO-Raad met leden in gesprek over (nood)maatregelen aanpak lerarentekort

05.12.19
Welke (nood)maatregelen treffen schoolbesturen nu, waar is regionale samenwerking nodig en wat kan de PO-Raad hierin betekenen? Deze vragen stonden centraal tijdens de ochtendsessie die de PO-Raad op 21 november organiseerde over de aanpak van het lerarentekort.
Deel bericht

Pas op met wat je op TikTok plaatst

05.12.19
Veel hulporganisaties maken zich zorgen over de app TikTok. De app is heel populair bij jongeren. Je kan je favoriete artiest nadoen, dansen of meedoen aan challenges. De video's lijken onschuldig, maar je weet niet wie er allemaal mee kijkt.
Deel bericht

Domper van acht ton voor scholenkoepel in Gemert

05.12.19
Het slechte nieuws diende zich al min of meer tijdens de behandeling aan maar nu moet scholenstichting GOO Onderwijs en Opvang in Gemert van de rechter daadwerkelijk 357.571 euro bijzondere subsidie terugbetalen aan onderwijsminister Arie Slob.
Deel bericht

75 jaar geleden kwam Sinterklaas langs op een tank

05.12.19
Het is vandaag pakjesavond! Ook 75 jaar geleden werd Sinterklaas gevierd, maar dat zag er behoorlijk anders uit dan je nu gewend bent. Zo kwam Sinterklaas in Middelburg in de provincie Zeeland aan met een tank!
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)