Blog | Stoppen of doorgaan?

13.01.20
Is stoppen of doorgaan de belangrijkste vraag in het leven van een startende leraar of zijinstromer? Ik weet het niet. Ik weet wel dat de uitval groot is. Ik zag gisteren een getal van 20% langskomen. Ik schrok. Het is toch niet waar dat één op de vijf starters er binnen een jaar ...
Deel bericht

Kinderen sturen post naar hulpverleners Australië

13.01.20
Met de nieuwste les Toekomstkunde worden kinderen op Nederlandse basisscholen opgeroepen om brandweerlieden en koala-verzorgers in Australië een hart onder de riem te steken doormiddel van een zelfgemaakt kaartje.
Deel bericht

Toets op jonge leeftijd zegt weinig over toekomstige ontwikkeling

13.01.20
Toetsen die worden gemaakt op jonge leeftijd zeggen weinig over de latere ontwikkeling van een kind. Dat blijkt uit een promotieonderzoek van orthopedagoog Niek Frans van de Rijksuniversiteit Groningen.
Deel bericht

VOS/abb: Laat scholen zelf bepalen hoe zij burgerschap invullen

13.01.20
VOS/ABB vindt dat onderwijsminister Arie Slob niet mag bepalen hoe scholen moeten omgaan met burgerschap. ‘Ik vind dat je dat aan de scholen moet laten’, benadrukt directeur Hans Teegelbeckers ...
Deel bericht

Opinie | Wat leren mijn dochters straks op school?

13.01.20
De tweeling Puk en Keesje, geboren in 2017, zijn kinderen van de 21ste eeuw. Wat houdt dat in en hoe ziet hun leven straks eruit? Vader Art Rooijakkers gaat op onderzoek uit. Vandaag: wat leren mijn dochters straks op school?
Deel bericht

Jenson (7) ondanks beperkingen toch op een gewone basisschool

13.01.20
Duizenden kinderen zitten thuis omdat er geen geschikt onderwijs voor ze is. Ze passen niet in het gewone basisonderwijs. Noch in het speciaal onderwijs. Dat gold ook voor de zoon van Emy Smolders, Jenson. Maar Emy legde zich daar niet bij neer en het lukte haar om haar zoon op een gewone basisschool te krijgen. Ze vertelt erover in het Omroep Brabant tv-programma Kraak.
Deel bericht

Scholen: minister Slob wil alleen maar brave burgers

13.01.20
Scholen hebben kritiek op de manier waarop minister Arie Slob (Onderwijs) het burgerschapsonderwijs wil vormgeven. Volgens voorzitter Berend Kamphuis van Verus, een vereniging waarbij 4200 christelijke scholen zijn aangesloten, lijkt het erop dat de minister met een nieuw wetsvoorstel alleen maar 'brave burgers' wil afleveren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)