Slob wil 100 miljoen extra voor basisonderwijs grote steden

19.02.20
Minister Slob wil dat er zo'n 100 miljoen euro extra komt voor het basisonderwijs in de vijf grote gemeenten waar het lerarentekort het grootste is. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben al noodplannen klaarliggen, Utrecht en Almere werken daar nog aan.
Deel bericht

Blog | 50 jaar werken aan kansenongelijkheid

19.02.20
De kansenongelijkheid in het onderwijs is gestabiliseerd, stelde dagvoorzitter Daverschot tijdens een afgelopen week gehouden conferentie over ongelijke kansen in het onderwijs. De kansenongelijkheid in het onderwijs is  volgens hoogleraar en onderwijsinspecteur Inge de Wolf gegroeid. Hoe dan ook, ...
Deel bericht

Gemiddelde salaris echt 4400 euro bruto, zegt Slob

19.02.20
Het gemiddelde salaris van leraren in het primair onderwijs bedraagt inderdaad 4400 euro bruto per maand. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob in reactie op Kamervragen van de PvdA.
Deel bericht

Huidige maatregelen lerarentekort zijn onvoldoende

19.02.20
Het personeelstekort in het primair onderwijs zet de kwaliteit van onderwijs ernstig onder druk, schrijft de PO-Raad in een brief aan Tweede Kamerleden. Het tekort aan leraren, ondersteunend personeel en schoolleiders loopt steeds sterker op. Morgen gaat de Tweede Kamer in debat over leraren.
Deel bericht

Korting op lesgeld voor gymleraar die overstapt naar basisschool

19.02.20
Iedereen met een onderwijsbevoegdheid die zich wil omscholen tot basisschoolleraar, krijgt een korting van 3500 euro op het collegegeld. Daarvoor is 2,5 miljoen euro beschikbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om gymleraren en aardrijkskundedocenten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)