Week van de Hoogbegaafdheid: 7 t/m 15 maart – PO/VO

25.02.20
Van 7 tot en met 15 maart is de Week van de Hoogbegaafdheid. Het is voor de vijfde keer dat deze week wordt georganiseerd. 
Deel bericht

Internetconsultatie over doorstroomtoets primair onderwijs

25.02.20
Minister Arie Slob (Onderwijs) wil dat leerlingen uit groep acht zich vanaf schooljaar 2022-2023 op 1 april gaan aanmelden voor de middelbare school. Daarnaast verandert de eindtoets in een doorstroomtoets. Dit staat in een wetsvoorstel dat tot 20 maart 2020 openstaat voor internetconsultatie.
Deel bericht

RIVM: kind hoeft niet naar huisarts na wintersport in Italië

25.02.20
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt het onnodig om kinderen na een vakantie in Noord-Italië naar de huisarts te sturen. De Drentse scholenkoepel Pricoh heeft ouders in een brief verzocht dat wel te doen als ze op vakantie zijn geweest in gebied waar het nieuwe coronavirus is geconstateerd. "Het is een besluit van de school, wij adviseren dit niet", reageert een woordvoerder van het RIVM.
Deel bericht

Ouders die veel geld over hebben voor onderwijs: particuliere basisscholen in opmars

25.02.20
Hoogbegaafdheid, dyslexie, autisme; veel kinderen hebben speciale onderwijsbehoeften. In de Wet Passend Onderwijs is sinds 2014 geregeld dat zorgleerlingen zo veel mogelijk in het reguliere onderwijs worden ondersteund. Menig leerkracht geeft aan dat dat een verhoging van de werkdruk betekent. Ze kunnen een groot deel van de leerlingen niet voldoende helpen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)