Kinderen waarschijnlijk langer thuis: 'Het is aanpoten'

25.03.20
Het kabinet besluit dinsdag hoe het na 6 april verder gaat op de scholen, maar minister Slob van Onderwijs liet gisteravond bij Op1 al doorschemeren dat het zeer waarschijnlijk is dat ze langer dichtblijven. Dat zou betekenen: langer thuisonderwijs.
Deel bericht

Kabinet beslist 31 maart over maatregelen rond coronavirus na 6 april

25.03.20
Het kabinet besluit dinsdag 31 maart over de maatregelen rond het coronavirus na 6 april. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond bekend tijdens een korte update na afloop van een crisisberaad.
Deel bericht

Drie wijze didactische lessen voor afstandsonderwijs

25.03.20
"Blijf bij de essentie en breng focus aan." In andere woorden: keep it simple. De auteurs van het recent verschenen boek Wijze lessen stippen de kansen en risico's van digitaal afstandsonderwijs aan. "Didactiek is bij afstandsonderwijs nog belangrijker dan in contactonderwijs."
Deel bericht

Aanvraag extra devices voor onderwijs op afstand geopend

25.03.20
Voor sommige leerlingen is onderwijs op afstand niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat zij thuis geen device tot hun beschikking hebben. Afgelopen week maakte minister Slob bekend dat hij 2,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor de aanschaf van devices.
Deel bericht

Leesgekte door #ikleesthuis en andere initiatieven

25.03.20
We kijken meer tv en hebben de aloude legpuzzels uit de kast of de winkel gehaald, maar ook het boek is weer veelvuldig in onze handen of op de e-reader te vinden.
Deel bericht

Scholen zeer waarschijnlijk ook na 6 april dicht

25.03.20
De scholen blijven naar alle waarschijnlijkheid ook na 6 april dicht. Minister Slob wil met een besluit over het heropenen van de scholen nog steeds wachten op de uitkomst van het RIVM-onderzoek naar de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Het onderzoek is gisteren pas begonnen en het kan mogelijk nog zes weken duren voor er resultaten zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)