Coronamaatregelen verlengd, scholen zeker tot meivakantie dicht

31.03.20
Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers. Dat betekent dat de scholen ook na 6 april dicht blijven, net als de horeca.
Deel bericht

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

31.03.20
Vandaag is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.
Deel bericht

Jongste slachtoffertje in België is meisje van twaalf jaar, viroloog Emmanuel André zwaar aangeslagen

31.03.20
Het Crisiscentrum in België heeft vandaag heel droevig nieuws te melden. Een meisje van amper twaalf jaar is overleden aan het coronavirus. De Franstalige viroloog bracht het bericht eerst, met trillende stem. Hij was zichtbaar zwaar aangeslagen.
Deel bericht

Kinderombudsvrouw: haal kinderen in onveilige thuissituatie naar school

31.03.20
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer roept op om kinderen die hun schoolwerk niet thuis kunnen maken, naar school te laten gaan. Onder hen kunnen kinderen zitten die noodgedwongen de hele dag in een onveilige situatie zitten nu ze niet naar school kunnen. Kalverboer denkt aan slachtoffers van huiselijk geweld of verwaarlozing, maar ook aan kinderen die in armoede leven of een zieke ouder hebben.
Deel bericht

Jonge kinderen en media; ouders kunnen professionele steun gebruiken

31.03.20
Dit jaar biedt het Iene Miene Media-onderzoek een aantal nieuwe interessante inzichten. Peter Nikken licht deze toe. "Misschien denken sommige ouders er te licht over en kunnen getrainde beroepskrachten een verschil maken."
Deel bericht

'Anne Frank' vlogt over tijd in Achterhuis in nieuwe YouTube-serie

31.03.20
Wat als Anne Frank voor haar 13e verjaardag een camera had gekregen in plaats van een dagboek? Met die gedachte maakte de Anne Frank Stichting de YouTube-serie het Anne Frank Videodagboek. Daarin schrijft Anne niet, maar vlogt ze over de periode in het Achterhuis. De eerste aflevering staat vandaag online.
Deel bericht

Les op afstand - informatie voor ouders

31.03.20
De Corona-crisis zorgt voor grote problemen, ook voor scholen. Maar het onderwijs gaat gewoon door, vooral op afstand. Via huiswerk-pakketten, zorgvuldig door leraren in elkaar gezet, tot lessen via internet. De scholen doen hun werk, maar kunnen niet zonder de hulp van ouders. Ouders zijn de nieuwe onderwijsassistenten. Ga er maar aanstaan.
Deel bericht

Ouders en scholen tevreden met eerste schoolweken op afstand

31.03.20
Schoolleiders (88%) zijn tevreden over de manier waarop scholen onderwijs bieden op afstand tijdens de coronacrisis, dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 1028 schoolleiders. Uit een gelijktijdige peiling van Ouders en Onderwijs blijkt dat ook 76% van de ouders tevreden zijn.
Deel bericht

Leerkrachten basisonderwijs meest emotioneel betrokken in 2018. Ook docenten VO en MBO vaak bovengemiddeld betrokken

31.03.20
Werknemers in pedagogische beroepen gaven in 2018 het vaakst van alle beroepen aan emotioneel betrokken te raken bij hun werk. Dit geldt voor bijna drie op de tien. Ook ervaarden zij het werk bovengemiddeld vaak als veeleisend. Dat laatste geldt nog meer voor werknemers in zorg- en welzijnsberoepen. Dit meldt het CBS op basis van cijfers uit de Nationale Enquête arbeidsomstandigheden (NEA), uitgevoerd door het CBS en TNO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)